nlc.hu
Életmód

Marc Weiner veseátültetése

Új vesét kapott a férfi, aki óriásplakáton keresett szervdonort

Marc Weiner a New York-i Times Square-en függő óriásplakáton keresett magának új vesét. Sokaknak segített a hirdetéssel.

Több mint két évvel azután, hogy az arca megjelent egy hatalmas óriásplakáton a Times Square-en a Long Island-i Marc Weiner sikeres vesetranszplantációs műtét után lábadozik. A CBS producereként dolgozó férfi 2015-ben lett rákos, ami után vesedialízisre szorult.

A New York-i Times Square óriásplakátjai

Marc Weiner hirdetése, amiben vesét keresett (Fotó: Profimédia)

A heti három dialíziskezelés komolyan igénybe vette a szervezetét és a szabadidejét is, ezért bízott abban, hogy mielőbb kap egy új, működő vesét. Weiner a CBS Newsnak arról beszélt, hogy kevesebb mint egy héttel a transzplantációs műtét után már kevésbé fáradtnak és erősebbnek érzi magát.

A hirdetés sokakat ösztönzött adományozásra, köztük Michael Lollo-t, a New York-i rendőrség egykori nyomozóját, aki egy nőnek adta egyik veséjét. Jelenleg nyugdíjas Lollo az Országos Vesedonációs Szervezet szóvivője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top