nlc.hu
Életmód

Túl szexi lett a sellő szobor, tiltakoznak a helyiek

Túl szexi lett ez az olasz sellőszobor, tiltakoznak a helyiek

A szobrot a helyi művészeti iskola diákjai készítették.
monopoli hableány

A dél-olaszországi Puglia kikötővárosában, Monopoliban egy dús keblekkel és nagy fenékkel rendelkező sellőszobor korbácsolta fel az indulatokat – írta meg a LadBible. Az érzéki műalkotás a város új, Piazza Rita Levi-Montalcini nevű terén áll, amely egy Nobel-díjas tudósról és holokauszt-túlélőről kapta a nevét.

A kritikusok szerint a szobor túl szexuális töltetű és nem való a térre, a támogatók azonban másként vélekednek.

A szobrot a városi művészeti iskola diákjai faragták, miután a város egy 350 000 eurós összeget kapott a tér felújítására – számolt be a Monopoli Times.

A Luigi Rosso művészeti iskola igazgatója, Adolfo Marciano a szobor védelmében szólalt fel: szerinte az alkotás a gömbölyded nők iránti tiszteletadás. A szakember azt is hozzátette, hogy megmutatták a szobor makettjét a helyi tanácsnak, ami el is fogadta azt.

„A televízióban olyan reklámokat látunk, amelyekben nagyon vékony modellek szerepelnek. Ez a sellő tisztelgés a nők nagy többsége előtt, akik gömbölydedek, különösen a mi országunkban” – magyarázta.

A helyiek gyorsan meglátták a humorforrást a szoborban, volt, aki azt kérdezte, hogy Kim Kardashian volt-e a modell hozzá, más pedig már a hírnévnek örült.

„Monopoli az összes újságban benne van egy nagy seggű sellő miatt, ezek vagyunk mi!” – írta valaki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top