nlc.hu
Életmód

Top 7 film a gyereknevelésről

Top 7 film a gyereknevelésről

Bár a gyerekneveléssel kapcsolatos filmek listája végtelen, mutatjuk azt a hetet, ami kiállta az idő próbáját, üzeneteik pedig aktuálisabbak, mint valaha.
Jelenet a Mary Poppins című filmből

Aki gyereknevelés témában a pszichológus, a pedagógus, a családterapeuta, a szakcikkek és a közösségi média helyett máshonnan merítene ihletet, nézzen olyan mozifilmeket, amik nemcsak szülőségből, de emberségből is komoly leckét adnak. Íme, hét zseniális film a gyereknevelésről. 

A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness) – 2006

A San Franciscóban játszódó A boldogság nyomában Christopher Gardner igaz történetét dolgozza fel. A mozi főhőse egy elszánt és szerető családapa, aki mindent elkövet, hogy egyenesbe hozza saját és kisfia életét. A főszerepet Will Smithre osztották, fiát pedig saját fia, Jaden Smith alakítja.

Derült égből apu (Instructions Not Included) – 2013

A nőcsábász Valentin élete fenekestül felfordul, amikor egy régi szerelme váratlanul feltűnik a színen, és hátrahagyja közös lányukat. A kétségbeesett férfinak szinte azonnal fel kell nőnie az apa szerepéhez. Maggie és apja között szoros kötelék alakul ki, mígnem…

Instant család (Instant Family) – 2018

Egy sikeres pár úgy dönt, nem akarnak öreg szülők lenni, ezért kitalálják, hogy egy idősebb gyermeket fogadnak örökbe. Megkedvelnek egy tinédzsert, akinek van még két testvére is. A három tesó tanítja meg a párt arra, mit is jelent a család fogalma.

 

Vásott szülők (Parenthood) – 1989

Steve Martin filmbeli alakja egy olyan édesapa, aki tökéletes édesapa szeretne lenni, ennek érdekében pedig a legnagyobb túlzásoktól sem riad vissza. A történetet egy brilliáns szereplőgárda támogatja meg.

Mary Poppins – 1964

Az 1900-as évek Londonjában játszódó Mary Poppins egy családot mutat be, ahol az elfoglalt szülőknek nem jut ideje a két gyerekre. Nevelőnők egész sora után érkezik meg hozzájuk Mary Poppins, aki újra szerető családdá kovácsolja a négy embert.

A kispapa (Mr. Mom) – 1983

Az 1983-as Mr. Mom megmutatja, milyen az, amikor a családban a feleség a kenyérkereső, és a munkanélküli férj dolga, hogy vigye a háztartást – gyerekestül, háztartási gépestül, depresszióstul, mindenestül.

A gyerekek jól vannak (The Kids Are All Right) – 2010

A gyerekek jól vannak című filmben a leszbikus pár mesterséges megtermékenyítéssel született két tinédzser gyereke kitalálja, hogy megkeresi a biológiai apjukat. A sikeres nyomozás váratlan fordulatok egész sorozatát indítja el.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top