nlc.hu
Életmód

Interjú az M0-son elgázolt férfi családjával

Az M0-son elgázolt férfi lánya: „Édesapám pillanatnyi zavarában tévedhetett az útra”

Az M0 autóúton vasárnap elgázolt 92 éves román férfi lánya exkluzív interjút adott az RTL Híradónak.

Csak egy palack vizet akart venni, ezért szállt le a buszról az édesapja, Vasile Mitrenca – ezt mondta az RTL Híradónknak a vasárnap este az M0-son elgázolt 92 éves román férfi lánya. Ahogy az nlc is megírta, az idős embert először egy kisbusz gázolta el, majd több tucat kocsi is áthajtott rajta, de senki sem állt meg segíteni. Az áldozat lánya és unokája Spanyolországban él, tőlük indult haza szombaton a férfi.

Az interjóban Andrei Robert Deceanu elmondta, nagyapja imádta az órákat, órásmester volt.  Édesanyjával egy kisvárosban, Fragában laknak, a 92 éves nagypapa náluk volt a hétvégén, a buszra szombat éjjel szállt fel, amelyen nyolcvanan utaztak a romániai Constanzába.

Alina Cristea Mitrenca, a férfi lánya azt mondta, hogy egy nappal később Budapest mellől az autópálya pihenőből hívták fel, hogy eltűnt a férfi.

Fél tízkor már a sofőr hívta anyámat, hogy meghalt a papa

– tette hozzá az unoka.

A család szerint a hatóságok nem árultak el részleteket a tragédiáról, és csak a Híradóból értesültek arról, hogy a nagypapa az úttestre tévedt és előbb egy kisbusz ütötte el, majd legalább negyven kocsi hajtott át rajta. 

Az áldozat lánya nem érti, miért nem vigyázott valaki az utasok közül idős édesapjára, aki szerint édesapja pillanatnyi zavarában tévedhetett az útra. „Apukám leszállt, mert egy palack vizet akart venni. De az étteremben nem kapott, talán azt gondolhatta, hogy ha átmegy az úton, a túloldalon tud venni.” 

Az idős férfinak egészségügyi problémája nem volt. A jogosítványát éppen most, 92 évesen hosszabbították meg, Romániában saját autója is volt.

Szép élete volt. Igazi jó ember volt

– mondta a lánya.

A férfit elgázoló autót megtalálták, és kiderítették, a sofőrön kívül még ketten utaztak az autóban, az összetört kisbuszt a településen leparkolták, rendszámát levették, majd egy másik kocsiba ültek és távoztak a helyszínről.

A baleset vizsgálatán túl az érdi rendőrök segítségnyújtás elmulasztása miatt is nyomoznak, tovább keresik a sofőrt és két utasát, egyben kérik, ha valaki a balesetről érdemleges információval rendelkezik, esetleg a helyszínen járt/elhaladt, amikor a  szerencsétlenség történt, az jelentkezzen a 112-es segélyhívón.

elgázolt 92 éves férfi

Az elgázolt 92 éves férfi, Vasile Mitrenca (Fotó: RTL)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top