nlc.hu
Életmód

Borzalmas állapotban találtak rá egy németjuhászra egy családi háznál

Megrázó videó: borzalmas állapotban találtak rá egy kutyára egy családi háznál

Gazdája azt állította, ugyan orvoshoz nem vitte, de kezelte az állat betegségét.

„Sok mindent láttam a németjuhász-mentésnél eltöltött 12 év alatt, de ilyen szörnyű állapotban lévő kutyát még nem. Szerencsétlen sírva vakarózott. Nyilván ég az egész teste, és borzalmas kínokat állhat ki” – nyilatkozta Moravetz Mihály, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt gondozója.

A szervezet nemrég egy borzalmasan rossz állapotban lévő kutyához riasztották, szegény állat teste majdnem teljesen kopasz volt, a fajtáját is alig lehetett beazonosítani. Az állatmentőknek a helyi polgármester és jegyző is segített, és a mellékelt videóban szereplő kutya mellett a társát is elhozták a gazdájuktól, írja a Blikk. 

Az illető azt állította, hogy szereti a kutyáját, és kezelte is a szőrét, igaz, orvoshoz nem vitte. A falu jegyzője e is tiltotta az ebtartástól és elképzelhető, hogy bírságot is kiszabnak rá.

Miután elhozták gazdájától, a másfél éves Mancsot egy vecsési klinikára vitték, és a beszámolók szerint a kutya betegsége ellenére is rendkívül jóindulatú, kedves, mindenki rajong érte. 

Rácsnak támaszkodik egy kutya

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

hjl

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top