nlc.hu
Életmód

Sokkoló hírt kapott, miután megmentett egy kutyát az eutanáziától

Megmentett egy németjuhászt az eutanáziától, ám kiderült, hogy valójában tizenegyet mentett meg

Lunát el akarták altatni, mivel nem találtak otthont a fiatal németjuhásznak. Szerencséjére Lucie Holmes befogadta őt, csakhogy a megmentőjének a kutya még bőven tartogatott meglepetéseket.

Luna, a tizenkét hónapos németjuhász nőstény nem volt túl kedvező helyzetben, ugyanis nem volt otthona, a helyi szociális intézmények pedig nem tudtak neki hosszú távon szállást biztosítani, így már elkezdték szervezni a kutyus elaltatását. Szerencsére értesült erről az angliai North Yorkshire-ben élő Lucie Holmes is, aki azonnal Luna segítségére sietett – derül ki a Dodo cikkéből.

Luna és a kiskutyák

Luna és a picinyei (Fotó: Lucie Holmes)

Miután Luna beköltözött az új otthonába, Lucie elkezdett felfigyelni bizonyos jelekre a kutyával kapcsolatban. Bár Luna nagyon fiatal kutyus, mégis kiderült, hogy vemhes és kiskutyákat vár. Miután elvitte az állatorvoshoz, az orvos megállapította, hogy Luna mindenórás, bármelyik pillanatban jöhetnek a kicsik. Erre még végül két hetet kellett várni. Ez jól jött Lucie-nak, akit valósággal sokkolt a hír, hiszen semmije nem volt otthon, amit a kölyköknek adhatna. Lunának aztán másodjára is sikerült meglepetést okoznia. Míg a gazdája nagyjából 4-5 kölyökkutyában gondolkodott, a németjuhász 10-et szült, ettől pedig Lucie családja újabb sokkon esett át. A szülés folyamata egész éjjel zajlott, szerencsére minden rendben ment. Most már nyugalom és békesség van otthon, Luna a fiatal kora ellenére remek anyukája a piciknek, akiket Lucie a saját szervezetén, a Lucie állatmentő szervezeten kívül próbál majd örökbe adni, és Lunának is próbál egy új, állandó otthonra lelni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top