nlc.hu
Életmód

Megszólalt a lelki terrorban tartott műkorcsolyázó

Megszólalt a válogatottból kiszorított, lelki terrorban tartott műkorcsolyázó

Berei Mózes József nagyon örül a szövetség műkorcsolya-sportigazgatója menesztésének, valamint üdvözli, hogy vizsgálat indul az edző ellen a túlkapásai miatt.

Lassan már folyamatosan áll a bál a magyar műkorcsolyázás körül. A Liu testvérek távozása után leginkább az borzolta a kedélyeket, hogy a nemzetközi versenyeken a magyar versenyzők helyét honosított külföldiekkel – főképp oroszokkal – töltötték fel. Az események sora a korcsolyaszövetség sportigazgatójának, Vardanjan Gurgennek a menesztésével, valamint Gór-Sebestyén Júlia edző ügyével folytatódott.

Az edzővel szemben a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség most fegyelmi eljárást indított, mivel számos szülő tett panaszt azért, ahogyan a rábízott gyerekekkel bánt. Az ügyben a kiskorú érintetteket is meghallgatják. Gór-Sebestyén férje a fideszes Gór Csaba, aki Pasarét, Nyék és Kurucles önkormányzati képviselője.

korcsolya

Tovább dagad a műkorcsolya-botrány (Fotó: Pixabay)

A szülők nem az Európa-bajnok edző korcsolyasportban jártasságát vitatják, inkább a pedagógiai és a pszichológiai felkészülésével kapcsolatban vannak aggályaik. Állítólag lelkileg gyötri a gyerekeket, és egyes gyerekekkel szemben kirekesztő volt. Volt szülő, aki arról számolt be, hogy a gyerekének büntetésből le kellett vennie a korcsolyáját és mínusz két fokban, a harisnyában jégen állva kellett büntetőgyakorlatokat végeznie.

Az Index Berlinben érte utol a 19 éves Berei Mózes Józsefet, aki szintén kiszorult a válogatottból a honosított oroszok miatt.

Sok sportolótársamon, köztük magamon is látom, hogyan tett minket mentálisan tönkre Gurgen és Sebestyén… Megvolt az a szerencsém, hogy külföldön edzettem, de azok a versenyzők, akik itthon a MOKSZ-tól függenek, nem mernek megszólalni, mert mindenki be van fenyítve. Gurgen Vardanjan egy csettintésre bármit megtehetett a sportolókkal. Sok más társammal beszéltem, mindenki örül ennek a hírnek, és mindenki tudta, mi a helyzet a szövetség háza táján

– nyilatkozta. Elmondta, hogy a magyarországi készülése alatt rengeteg abúzus és csalódás érte. Nemrég azon gondolkozott, hogy legközelebb osztrák színekben induljon, de miután menesztették a sportigazgatót és megindult a fegyelmi eljárás az edző ellen, most úgy érzi, újra kinyílt előtte egy ajtó Magyarországon.

Ő is írt a MOKSZ etikai bizottságának egy levelet a személyes tapasztalataival arról, hogy Sebestyén megfélemlítette és durván bánt vele. Az edző fizikailag őt nem bántalmazta, de sosem hallgatta meg őt, semmilyen vélemény nem érdekelte. Berei Mózes szerint a magyar műkorcsolyázók külföldön sem voltak népszerűek Vardanjan és Sebestyén miatt, de most bízik abban, hogy új korszak indul és pozitív változások jönnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top