Míg egyesek tejszínt vagy cukrot adnak kávéjukhoz, mások inkább feketén szeretik. Azt azonban kevesen tudják, hogy létezik egy harmadik lehetőség is, ami szinte az összes keserű ízt eltávolítja a kávéból. Egy BirdRespecter nevű Twitter-felhasználó szerint a kávéhoz adott só kiváló hack, amit kár volna kihagyni.
Mindössze annyit kell tenni, hogy egy csésze feketekávéhoz egy csipet sót adunk, megkeverjük és megkóstoljuk. Állítólag sokkal ízletesebbé válik így a főzet, és ezt a baristák is állítják.
„Általában a sósság felerősítheti az édességet, a keserűséget pedig csökkentheti” – mondta James Hoffman, YouTuber és barista a Metrónak.
Rengetegen reagáltak a tweetre, volt aki azt írta, neki bevált:
„A barátom mutatta ezt nekem két nappal ezelőtt egy étteremben, és elszállt az agyam tőle! Mostantól ezt fogom csinálni (legalábbis a kávézó kávéjával).”
Egy idősebb hozzászóló pedig régóta alkalmazza ezt a módszert:
„Só a kávéban – 1961 óta csinálom ezt – néhányan úgy reagáltak, mintha nem tudtam volna, hogy a sóért nyúlok. Az otthoni kávékészítésnél a kávézaccal együtt teszem bele a sót.”
Bár a só hozzáadása nagyban fokozhatja a kávézás élményét, mértékkel kell használni. A magas vérnyomással vagy egyéb egészségügyi problémákkal küzdő emberek konzultáljanak orvosukkal, mielőtt bármi újat kipróbálnának.
Fotó: Getty Images