nlc.hu
Életmód

Ezért tesznek egyesek cukor helyett sót a kávéjukba

Ezért tesznek egyesek cukor helyett sót a kávéjukba

Kávé sóval? Érdekes párosításnak tűnik.

Míg egyesek tejszínt vagy cukrot adnak kávéjukhoz, mások inkább feketén szeretik. Azt azonban kevesen tudják, hogy létezik egy harmadik lehetőség is, ami szinte az összes keserű ízt eltávolítja a kávéból. Egy BirdRespecter nevű Twitter-felhasználó szerint a kávéhoz adott só kiváló hack, amit kár volna kihagyni.

Mindössze annyit kell tenni, hogy egy csésze feketekávéhoz egy csipet sót adunk, megkeverjük és megkóstoljuk. Állítólag sokkal ízletesebbé válik így a főzet, és ezt a baristák is állítják.

kávé az asztalon.

Fotó: Getty Images

„Általában a sósság felerősítheti  az édességet, a keserűséget pedig csökkentheti” – mondta James Hoffman, YouTuber és barista a Metrónak.

Rengetegen reagáltak a tweetre, volt aki azt írta, neki bevált:

„A barátom mutatta ezt nekem két nappal ezelőtt egy étteremben, és elszállt az agyam tőle! Mostantól ezt fogom csinálni (legalábbis a kávézó kávéjával).”

Egy idősebb hozzászóló pedig régóta alkalmazza ezt a módszert:

Só a kávéban – 1961 óta csinálom ezt – néhányan úgy reagáltak, mintha nem tudtam volna, hogy a sóért nyúlok. Az otthoni kávékészítésnél a kávézaccal együtt teszem bele a sót.”

Bár a só hozzáadása nagyban fokozhatja a kávézás élményét, mértékkel kell használni. A magas vérnyomással vagy egyéb egészségügyi problémákkal küzdő emberek konzultáljanak orvosukkal, mielőtt bármi újat kipróbálnának.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top