nlc.hu
Életmód

SMS-ben kért segítséget a 112-től egy bántalmazott nő

„Hallássérült vagyok, a párom megvert” – SMS-ben kért segítséget a 112-től egy nő

A diszpécsernek köszönhetően az őrjöngő férfit végül rendőrök fékezték meg, a bántalmazott nőt pedig kórházba szállították.
z egységes segélyhívó rendszer újonnan átadott hívásfogadó központja Miskolcon 2014. szeptember 9-én

SMS-ben kért segítséget a 112-től egy hallássérült nő, akit a párja bántalmazott – számolt be a Tények.

A nő azt írta: „hallássérült vagyok, a párom megvert”. A diszpécser válaszolt neki, majd a nő azt is megírta, hogy az agresszív férfi fel akarja gyújtani és eloltotta rajta a cigarettáját.

Miután a nő elárulta a vonyarcvashegyi címét, a diszpécser azonnal rendőröket, mentőt és tűzoltókat riasztott a házhoz. Az őrjöngő férfit végül rendőrök fékezték meg, a nőt pedig kórházba szállították.

A segélyhívónál ugyanolyan komolyan veszik az üzeneteket is, mint a telefonhívásokat. Nem csak a hallássérültek számára fontos az SMS, ha baj van, más is kerülhet olyan helyzetbe, hogy nem tud telefonálni. Korábban például fulladási rohama miatt hívta egy nő a 112-es segélyhívót, de mivel nem tudott beszélni, kopogtatással kommunikáltak a diszpécserrel. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top