nlc.hu
Életmód

Banyapúp eltüntetése módszerek

Volt-nincs a ronda banyapúp: napi 5 perc ezekkel a mozdulatokkal és végleg eltűnik

Nem kell kétségbe esni, ha a banyapúp megjelenik, mert visszafordítható az állapot.

A hetedik nyakcsigolyán kialakuló homorulat – ami nem azonos a csigolyakopással – sokak számára ismerős lehet, az ülőmunka és a telefonhasználat miatt ugyanis egyre többen küzdenek banyapúppal.

nyaki fájdalom

Fotó: Getty Images/Westend61

A jó hír, hogy az elváltozás eltüntethető, ehhez azonban megfelelő tartásra és olyan gyakorlatokra van szükség, amik visszaállítják a gerinc eredeti formáját. 

Bár a TikTokon rengeteg önjelölt életmódguru ajánl erre megoldást, nem árt őket fenntartásokkal kezelni és inkább olyan szakember tanácsát megfogadni, aki ezzel foglalkozik.  

Dr. Justin Lewis kiropraktőr Get Adjusted Now csatornáján sok hasznos tartalom található, többek között a következő videó is, ahol három különböző gyakorlatot mutat a banyapúp megszüntetésére. 

  1. Az első gyakorlatban kulcsold össze a fenekednél a kezeidet, hajtsd hátra a fejedet ameddig csak tudod, majd nyújtsd ki az összekulcsolt kezeket. Tartsd ki a mozdulatot öt másodpercig és ismételd meg háromszor. 
  2. A második gyakorlatnál támaszd le a könyökeidet egy magasabban álló felületre, majd told a fejedet lefelé. Ezt tíz másodpercig tartsd ki és szintén háromszor ismételd meg. 
  3. Végül támaszkodj meg egy falnál a könyökeiddel és told előre a nyakadat egészen a falig. A lényeg, hogy minél inkább megnyújtsd a lapocka és nyakizmok közötti részt. Ezt öt másodpercig tartsd ki és szintén háromszor ismételd. 

A gyakorlatok akkor igazán hatásosak, ha napi rendszerességgel csinálod őket, és ha mellette odafigyelsz a tartásodra is. 

@getadjustednow Replying to @IKBENKJOEL decided to put all my favorite neck hump stretches into one video! Let me know which one helped the most 😁😌😍😎 #neckhump #neckpainrelief #GetAdjustedNow #NYCchiro #LearnOnTikTok ♬ original sound - Get Adjusted Now

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top