nlc.hu
Életmód

5000 eurót fizet egy szicíliai falu, ha odaköltözöl

5000 eurót fizet egy szicíliai falu, ha odaköltözik valaki

Az egyeurós otthonok után szabadon!
szicilıa

Ki ne álmodozna arról, hogy egy nap Szicília napsütéses tengerpartjára költözik? Most itt a lehetőség: egy hangulatos, hegyen található, mindössze 3000 fős falvacska vezetése szeretné, ha benépesítenék a települést, ezért pénzjuttatással szeretné felkelteni az érdeklődést – vette észre az Utazomajom.

A fővárostól, Palermótól délkeletre található Petralia Soprana vezetése készpénzzel ösztönözné új lakóit, hogy ott telepedjenek le. A tanács reméli, hogy a program fellendíti a költözési kedvet, ezzel megállítva a népességfogyást a területen, és új életet lehel a lakatlan ingatlanokba – részletezi a lap.

Petralia Soprana új lakóinak 5000 eurós támogatás járhat. A pénzre olyan személyek vagy családok jogosultak, akik úgy döntenek, hogy állandó lakhelyüket a faluba költöztetik, ingatlant vásárolnak a településen.

A programmal a városvezetés azt reméli, hogy megfordítja Petralia Soprana évtizedes elnéptelenedését. A városnak jelenleg 2992 lakosa és több mint 50 lakatlan háza van. Az idő azonban szorít, mivel a jelentkezéseket 2023. május 10-ig kell benyújtani a városi tanácsnál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top