Megnyerte a lottó fődíját, de elfeledkezett róla – kétszer is

nlc | 2023. Május 11.
Egészen konkrétan kilenc hónappal azután vette fel a nyereményét, hogy kétszer is rájött: hatalmasat tarolt a lottón.

A 70 éves Floyd Warstler azok közé tartozik, akik vallásosan, heti rendszerességgel lottóznak. Megvannak a bevált nyerőszámai, amit újra és újra megjátszik – azt azonban már nem mindig követi nyomon, hogy hogy teljesített az aktuális szelvénye. Így tett augusztusban is, amikor egy Michigan állambeli benzinkútnál játszott is egyet a Lucky For Life (azaz Szerencsés egy életre) névre keresztelt sorsoláson. Majd egy teljes hónapra elfeledkezett a lottószelvénye létezéséről.

„Minden hétfőn veszek egy Lucky For Life szelvényt. Nagyjából egy hónappal a sorsolás után jutott eszembe, hogy ezt a konkrét darabot nem ellenőriztem, úgyhogy amíg a boltban voltam, bescanneltem. Azt az üzenetet kaptam, hogy menjek a lottózóba a nyereményemért. Azt gondoltam, maximum úgy 5 ezer dollárt nyerhettem” – emlékezett vissza a férfi.

Fotó: mikroman6/Getty Images

Bár az 5 ezer dollár forintban már elég csinos összeg (több mint másfél millió), Warstlert annyira nem mozgathatta meg a jutalom. Ugyanis másodjára is elfeledkezett az egészről.

„Beszálltam a kocsiba, félreraktam a szelvényt, és nem is jutott eszembe egy jó darabig. Egy héttel később a barátnőm megtalálta az autóban, és megkérdezte, hogy már megnéztem-e a nyerőszámokat. Amikor mondtam neki, hogy bescanneltem a boltban, ő ellenőrizte online a pontos számokat. Mikor kiderült, hogy évente 25 ezer dollárt nyertem egy életre, el sem hittem” – tette hozzá.

Mert bizony, Warstler megnyerte a Lucky For Life fődíját, ami átszámítva évente 8,5 millió forintot jelent. De az öregúr még ekkor sem rohant átvenni a nyereményét. Még konkrét hónapok teltek el, hogy kopogtatott volna a jutalmáért. „Elutaztunk délre telelni néhány napra, miután megtudtuk, hogy nyertem. Szóval nagyon örülök, hogy végre itt vagyok a lottózóban, hogy átvegyem a nyereményt” – mondta Warstler, aki átalányban kérte kézhez a jutalmát. Így 390 ezer dollárral, vagyis több mint 132 millió forinttal távozott, amit be akar majd fektetni. Már ha nem feledkezik meg arról is.

via

Exit mobile version