nlc.hu
Szabadidő

Tippeket adott a ChatGPT, nyert vele a férfi

Egy férfi nyert azokkal a számokkal, amiket a ChatGPT ajánlott neki

Eddig is bevált neki a ChatGPT tippje.

Patthawikorn Boonrin már többször is kért tippet a mesterséges intelligenciától arra vonatkozóan, hogy mely számokat kellene megjátszani a thaiföldi lottón. Eddig mindig nyert, igaz, csak kisebb összegeket, írja a Hvg a Mashable beszámolója alapján. A férfi a TikTokon osztotta meg a történetét, ami aztán futótűzként kezdett terjedni.

lottószelvény

Fotó: Getty Images

Boonrin a videóban azt mesélte, hogy néhány egyszerű kérdést tett fel a mesterséges intelligenciának, és megírta neki az elmúlt néhány évben kihúzott lottószámokat. A thaiföldi férfi ezután a kapott számokat – 57, 27, 29 és 99 – megtette a thaiföldi lottón, és sikerült is vele nyernie: összesen 2000 thai bahtot, vagyis nagyjából 20 ezer forintot.

@ai.runlottery มาดูคำตอบเต็มๆ เรื่อง #หวย งวดวันที่1 เมษายน 2566 ของ #ChatGPT ในคืน วันที่ 27 มีนาคม 2566 ช่วงเวลา 20.23 กันครับ #โปรดใช้วิจารณญาณในการไถฟีด #โปรดใช้วิจารณญาณในการรับชม ♬ เสียงต้นฉบับ - เลขพารวย

A trükk újabb kérdést vet fel a ChatGPT-vel kapcsolatban, hiszen egyelőre nem is nagyon lehet azt elképzelni, hogy miként lehetne kiszűrni a ChatGPT és más hasonló mesterséges intelligenciák adta tippeket. 

Egyébként is hatalmas változásokat hozhat a jövőben az AI, nem csak a szerencsejáték területén. Nemrég például egy fotós visszautasította a díjat, amit nyert, mert a képét nem ő, hanem mesterséges intelligencia készítette. 

Parfümöt is kreált már a mesterséges intelligencia, a Telekom megbízásából Kiss Virággal, valamint a mesterséges intelligencia segítségével hívtak életre egy parfümöt. A vállalat célja az is volt, hogy a kísérlettel próbatétel elé állítsa az AI-t. A technológiát ugyanis egyre több területen alkalmazzák sikeresen, azonban sokan még idegenkednek tőle. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top