nlc.hu
Életmód
1 forintért lehet vásárolni telket ebben a faluban

Egy forintért vehetsz építési telket a tolnanémedi önkormányzattól

Jelképes áron, egy forintért kínál építési telkeket a tolnanémedi önkormányzat, ösztönözve a fiatalok letelepedését.

Vígh László, Tolnanémedi polgármestere elmondta, hogy körülbelül tíz, 3000-4000 négyzetméteres – közművesített vagy könnyen közművesíthető – telket kínálnak az építkezőknek. Az igénylésnél nincs életkori megkötés, a telkek a vásárlástól számítva tíz évig nem idegeníthetők el. A cél az, hogy nőjön a lakosok száma, azt szeretnék, ha fiatalok helyben maradnának vagy letelepednének Tolnanémediben – mondta. Megjegyezte, a községben 2017-ben még 1100-an éltek, 2022-ben már csak 991-en. A lakosság elöregedett, a továbbtanuló fiatalok jellemzően nem költöznek haza.

építkezés felülnézetből

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Közlése szerint a környéken 2-5 millió forintért lehet közművesített építési telket vásárolni.

A teol.hu Tolna vármegyei hírportálnak a polgármester azt mondta, hogy a településen minden feltétel adott a nyugodt családi élethez. Az elmúlt években megújult az óvoda, a volt általános iskola, a művelődési ház, és a közeli Nebojsza-dombon lévő kilátó- és pihenőhely – tette hozzá.

A jelképes telek és házvásárlás bevett szokás azokon a településeken, ahol az elöregedés és az elvándorlás nagy méreteket öltött és veszélyezteti a település fennmaradását. Olaszországban három évvel ezelőtt egymás után jelentették be az elnéptelenedő kisvárosok, hogy egy euróért lehet náluk házat venni. A legtöbb település olyan feltételeket szab, hogy a vevő újítsa fel az ingatlant, és maradjon a városban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top