nlc.hu
Életmód

Pilisjászfalu telekadó-emelés

Sosem látott mértékben emelték meg Pilisjászfalu telekadóját

Nagy telek házzal

A Telex értesülése szerint az önkormányzat a napokban jelentős telek- és építményadó-emelésre kényszerült, ami miatt van, aki 17,5-szeres adónövekedésre számít, más 700 ezer forintos növekedést számolt ki magának Pilisjászfalun.

A település polgármestere szerint a felháborodott lakosok között vannak, akik rosszul értelmezik a módosult adórendeletet, a döntést meghozó képviselők egyike pedig azt írta a közösségi oldalán, hogy „nekik is nehéz érzelmi állapotot eredményezett a felismerés, de muszáj volt ekkora mértékben emelni az adót, hogy minimálisan működni tudjon a falu”.

A döntés értelmében az építményadó 158 forint négyzetméter/év-ről 230 forintra nő, közművesített telkek esetén 180 forintról 340 forintra emelkedik, míg a nem közművesített telkeknél háromszoros drágulás jön.

Egy helyi lakos becslése szerint a mintegy 950 adófizetőből körülbelül 40 fog nagyon rosszul járni, nekik ugyanis több száz ezer forintot kell majd fizetni olyan telkek után, aminek nagy része nem is használható semmire.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top