nlc.hu
Életmód

A fodrászok is árat emelnek

Elkerülhetetlen: áremelésre kényszerülnek a fodrászok

Bár a fodrászatok üzemeltetéséhez nem szükséges a méregdrága benzin, de a bérek, a bérleti díjak és az anyagköltség emelkedése, valamint a kilövő infláció miatt ők is kénytelenek árat emelni. A pénztárcánk biztosan nem fog jól járni.

Az utóbbi években a hazai fodrászszakmában az áremelés az infláció mértékét sem követte, így most hirtelen egy nagyobb mértékű áremeléssel kell behozni a lemaradást. A fent felsoroltakon kívül a fodrászatoknak gondot okoz a gyenge forint is, mivel a legtöbben euróban fizetik a bérleti díjat, így a rekordgyenge forint jelentősen megnöveli a kiadásaikat. Emellett a kétszázezer forintra növekvő minimálbér is újabb problémát jelenthet – írja a Világgazdaság.

Elkerülhetetlen: áremelésre kényszerülnek a fodrászok

Áremelésre készülnek a fodrászok is (Fotó: Pixabay)

A Henkel Beauty Care üzletág Professional területvezetője, Havasi Krisztián elmondta, hogy mostanáig a növekvő költségeket a szakma viselte, ám most már emelni kell. Magyarországon az átlagos fejpénz nagyjából 3500 forint, vagyis körülbelül 10 euró, míg nyugatabbra a diszkont ár kerül 20-25 euróba, a normális ár pedig akár 35-40 euró, vagy még annál is több lehet. A cikkben megszólaló SzalonSkicc szalonhálózat tulajdonosa, Szénási István szerint sokaknak egyelőre távoli cél, hogy a forgalom negyede legyen a profit. Ő jelenleg úgy tud 8-10 százalékos áremelkedést eszközölni, hogy cserébe az ügyfeleinek plusz szolgáltatást kínál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top