nlc.hu
Életmód

Ferenc pápa Hodász atyáért imádkozik

Ferenc pápa imádkozni fog Hodász atyáért

"Fogok, fogok" - ígérte Ferenc pápa.

Ferenc pápa különgéppel érkezett és hagyta el az országot, de természetesen nem egyedül utazott. A repülőn – nehézkes járása ellenére – mindenkihez odament és volt néhány jó szava, így találkozott egy magyar újságíróval is, aki amellett, hogy átadta neki kisfia rajzát, megkérte, hogy imádkozzon Hodász Andrásért. Mint azt az nlc is megírta, Hodász elhagyta a papi pályát, és most egy kávézóban dolgozik.

Elmeséltem a Szentatyának, hogy van Magyarországon egy, a papságát nemrég feladó katolikus plébános, Hodász András. Arra kértem Ferenc pápát, hogy imádkozzék érte. A kérésemet fordították neki, ám végül Őszentsége angolul válaszolt: „I will. I will.”, azaz „fog” imádkozni

– vette észre az újságíró, Gulyás Balázs posztját a Blikk.

És hogy Hodász mit szólt ehhez? A lap szerint teljesen elérzékenyítette a gesztus. Egy Instagram-sztoriban mutatott meg egy pillanatot a videóból, ahol barátja imát kér neki, szavak helyett pedig néhány elérzékenyült arcot ábrázoló emojival érzékeltette meghatottságát.

Hodász, Ferenc pápa

Fotó: András Hodász Instagram/RICCARDO DE LUCA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top