nlc.hu
Életmód

28 évet kapott Böjte atya otthonainak gyermekbántalmazó nevelője

Gyerekeket erőszakolt a nevelő Böjte atya otthonaiban, 28 év börtönt kapott

A rábízott gyerekek évekig ki voltak szolgáltatva a nevelőjük kénye-kedvének.
bántalmazás,

Jogerős ítéletében 28 év börtönt szabott ki a Maros megyei ítélőtábla a dévai Szent Ferenc Alapítvány volt alkalmazottjára, a 36 éves K. Sz.-re, aki az ügyészek szerint 10 éven keresztül rendszeresen és akadálytalanul bántalmazta szexuálisan és fizikailag a rábízott gyermekeket az alapítvány két Hargita megyei bentlakó otthonában – számolt be a Transtelex.

A Böjte Csaba szerzetes által működtetett Szent Ferenc Alapítvány volt nevelője a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központban, illetve a kászonimpéri Szent Katalin Otthonban gondjaira bízott kiskorúak sérelmére többrendbeli nemi erőszakot, szexuális bántalmazást, szexuális visszaélést és bántalmazást követett el. A volt nevelő ellen 15 fiú vallott a tárgyaláson.

A megrázó esetet követően azonnal belső strukturális változtatásokat eszközöltünk a nevelők kiválasztásában és rendszeres ellenőrzésében, továbbá folyamatos képzéseket biztosítunk számukra annak érdekében, hogy gyermekek védelme maradéktalan legyen” – írta korábban – az alapfokú ítélet kihirdetése után – a nyílt levelében Böjte Csaba szerzetes.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top