nlc.hu
Életmód

Teherautóról lecsúszó konténer

Lecsúszott a konténer egy teherautóról az M4-esen, hajszálon múlt a tragédia – videó

A rendőrség már vizsgálja az esetet.
konténer,

Lecsúszott a rosszul rögzített konténer egy teherautóról Üllőnél, az M4-es autópályán, hatalmas robajjal csapódott az aszfaltnak – számolt be a Tények. A hulladékgyűjtő konténer miután leesett, fel is borult. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baleset. Az esetet a mellette haladó autó fedélzeti kamerája rögzítette.

A Tények által megkérdezett vezetéstechnikai szakértő szerint a sofőrnek még az indulás előtt meg kellett volna győződnie arról, hogy a rakomány jól van-e rögzítve. “Esetleg egy biztosítószeg nincs-e elrepedve, vagy azok az eszközök, amivel rögzíti a rakományt, azok alkalmasak-e arra, hogy megtartsák ezt a rakományt az út során” – mondta el Csörgő László. “Még jó, hogy nem okozott semmilyen balesetet, tehát megvolt a megfelelő követési távolság annak a személyautónak, amelyik mögötte jött. Nagy szerencse, hogy nem oldalra dőlt le egy kanyarban. Ha egy ilyen elszabadult rakománnyal találkozunk a közúton, azt nagyon nehéz kikerülni” – hangsúlyozta.

Az M4-esnek ezen a szakaszán az autósok akár 100-zal is mehetnek. A teherautó  mellett és mögött órási veszélyben voltak a sofőrök.

A rosszul rögzített rakomány miatt a sofőrt felelősségre vonhatják. Pénzbírságot kaphat, de akár a jogosítványát is elveszítheti. A rendőrség már vizsgálja az esetet.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top