nlc.hu
Életmód

3 hónapot adtak neki az orvosok, de 19 évvel később eltűnt a rák a testéből

Az orvosok csak 3 hónapot jósoltak neki, 19 évvel később teljesen eltűnt a rák a szervezetéből

Egy 62 éves nagymamánál 2004-ben diagnosztizáltak vastagbélrákot, amikor már a harmadik stádiumban volt, ami később a májára, illetve a tüdejére is átterjedt. Az orvosok kezdetben 3 hónapot adtak neki, de 19 év után teljesen eltűnt a rák a szervezetéből.

Darina Eyre testében háromszor alakult ki rák, a tüdejében, májában és a beleiben – írja a Metro. A 62 éves nagymama elmondása alapján leírhatatlan érzés volt, amikor majdnem két évtizeddel a diagnózis után végre búcsút mondhat a betegségének. 

A lanchashire-i Barrowfordban élő élő Darinánál először 2004-ben diagnosztizálták a bélrákot, aminek kialakulását az orvosok azzal indokolták, hogy rosszul táplálkozott. Nem sokkal később már azt mondták, hogy a rák már a harmadik stádiumban van, ami azt jelentette, hogy elkezdett terjedni a szervezetében. A nő kemoterápián és számos műtéten is átesett. Családja nagyon dühös volt, hiszen Darina néhány havonta járt orvoshoz, ennek ellenére betegségét mégis későn diagnosztizálták. 

Egy szakorvos az egyik betegének a kezét fogja, hogy megnyugtassa

Egy szakorvos az egyik betegének a kezét fogja, hogy megnyugtassa (Fotó: Getty Images)

Négy évvel később a kétgyermekes anyukánál májrákot diagnosztizáltak, ami annyira előrehaladott volt, hogy az orvosok mindössze 3-6 hónapot adtak neki. Alig néhány héttel unokája megszületése előtt szintén műtétre volt szüksége, mivel rákos csomót találtak a nő tüdejében. 

December 5-én diagnosztizálták nálam, tehát nem sokkal karácsony előtt, és a lányom három hét múlva várta az unokámat

– mondta. 

A karácsony volt az egyik legnehezebb Darina számára. A lánya egy kis cipőt kapott ajándékba és megkérte édesanyját, hogy akassza fel a fára. Darina annyira rosszul volt, hogy alig tudta végrehajtani a mozdulatot, ezért aggódott, hogy el kell majd mondania a családjának az újabb diagnózist. Unokája születése azonban teljesen megváltoztatta a nő életét. 

Amikor megszületett az unokám, és a kezemben tartottam, megfogadtam, hogy itt leszek neki, amíg öreg nagymama nem leszek  -mondta.

A sok terápia és kezelés segített abban, hogy megszabaduljon betegségétől. Az első diagnózis után 19 évvel közölték vele, hogy már nem fog többet kialakulni a betegsége. Olivia Grace már 14 éves és szoros kötelék alakult ki köztük nagymamájával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top