nlc.hu
Életmód

Környezetvédő novellapályázat indul

Környezetvédő novellapályázatot indít az E.On és JCDecaux

A JCDecaux Álljon meg egy novellára! pályázata az E.ON támogatásával idén a környezetvédelemre fókuszál, és olyan alkotásokat vár a megszokott, egyoldalas terjedelemben, melyek megoldást adhatnak környezetünk jobbá tételére, vagy éppen a Föld megmentésére.

Az Álljon meg egy novellára! pályázatra évről évre több írásmű érkezik, idén hatodik alkalommal rendezik meg. Az eddigi évekhez hasonlóan a nyertes alkotások a legforgalmasabb busz- és villamosmegállók plakátfelületein lesznek láthatóak, a pályázat ezúttal azonban új tematikus fókuszt kap.

A szervezők olyan alkotásokat várnak minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelemben, melyek a környezetvédelemről szólnak, és elgondolkodtatnak a természet és ember kapcsolatáról – derül ki a sajtóközleményből.

Novellapályázat

A pályázat hivatalos plakátja

Az alkotók feladata, hogy egy novella formájában mondják el, hányféle motivációnk lehet a környezetvédelemre, és mi mindent tehetünk meg azért, hogy a jövő számára is élhető maradjon a Föld. A húsz nyertes pályázó lehetőséget kap arra, hogy több százezer ember előtt publikálja az alkotását.

A zsűri egyik tagja Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, aki fontosnak tartja, hogy a klímaváltozás üzenete minél több emberhez eljusson.

Jó, ha minél több formában közvetítsük feléjük, hogy milyen sok olyan megoldás van a környezeti válságra, amitől ráadásul az életminőségünk is javulhat. Úgy gondolom, hogy a művészet, az irodalom ehhez nagyszerű eszközt ad.

A zsűri elnöke a korábbi évekhez hasonlóan Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, aki Vecsei H Miklós színművésszel, Samu Tímeával, a JCDecaux vezérigazgatójával, valamint Károlyi Zsuzsannával, az E.ON márka- és marketingvezetőjével jelöli ki a nyerteseket. A pályázatokat 2023. június11-ig várják. Idén az E.ON Hungária kulturális fenntarthatósági különdíjat ajánl fel 100 000 Ft értékben, A RossmannMagyarország pedig a tavalyi évhez hasonlóan 100 000 Ft-os ajándékutalványt ad egy általa kiválasztott novellának.

További részletek a pályázat weboldalán: novella.jcdecaux.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top