nlc.hu
Életmód

A férfiaknak ülve kellene pisilniük

A férfiak többsége rosszul pisil – Ez a helyes mód az urológus szerint

Az orvos elmondta, hogyan kellene vizelniük a férfiaknak.
Férfi áll egy vécé előtt vizelés közben

A férfiaknak ülve kellene pisilnük, mert ez nemcsak higiénikusabb, de egészségesebb is – írja jelentésében dr. Gerald Collins, az angliai Cheshire-ben működő Alexandra Hospital urológusa.

Egy 13 ország több mint hétezer férfijének megkérdezésével készült kutatásból kiderült, hogy a pasik többsége inkább állva intézi folyó ügyeit. Persze országonként vannak eltérések: Németországban a legmagasabb, 40 százalék azok aránya, akik mindig leülnek, míg Szingapúrban csupán 5 százalék tesz így.

Dr. Collins azt állítja, hogy több férfinek kellene ülve vizelnie, mert ez a leghatékonyabb mód. Az ülés biztosítja, hogy a medence izmai és a gerinc teljesen ellazuljon, és így könnyebben megy a dolog. Ráadásul az idősebbek számára is előnyös.

A felmérésből az is kiderült, hogy inkább az idősebb férfiak ragaszkodnak ahhoz, hogy állva könnyítsenek magukon – sokan úgy gondolják, így férfias –, míg a fiatalabbak egyre nagyobb arányban ülve pisilnek. Utóbbinak talán a nők örülnek a legjobban, mert ha a pasik leülnek, nem probléma a célzás, és az ülőke sem marad felhajtva…

Korábban készült magyar felmérés is, amely szerint a magyar férfi inkább állva vizel.

(Daily Star)

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top