nlc.hu
Életmód

Romlott felvágott és penészes kenyér a kórházban

Csak napi 110 forint jut reggelire a János Kórházban, ahol penészes kenyeret kapott egy beteg

Egy páciens hozzátartozója számolt be arról az egyik Facebook-csoportban, miszerint édesanyja penészes kenyeret és romlott felvágottat kapott a Szent János Kórházban.

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, egy beteg szerint penészes kenyeret és romlott felvágottat adtak a Szent János Kórház gasztroenterológiai osztályán, ahol emésztőrendszeri problémákkal küzdő betegeket kezelnek. Az esetet a Blikk szúrta ki, ugyanis az esetről egy Facebook-csoportban számolt be egy nő, akinek az édesanyja romlott ételt kapott. 

A János kórház gasztroenterológiai osztályán a tegnapi napon ezt a reggelit kapta édesanyám. A felvágottat ugyan megette, de valószínűleg az is romlott lehetett, mert utána hányt, és egész délelőtt nagyon fájt a hasa. Nem tudok elmenni a felháborító eset mellett. A kórháznak azonnal jeleztem

– írta a posztban. 

A kórház egy közleményt is kiadott, amiben tudatták, hogy elindították az üggyel kapcsolatban a vizsgálatot.

Az intézmény honlapján található adatok alapján egy betegre 1650 forint jut naponta, ebből azonban 550 forint a nyersanyag. Ez azt jelenti, hogy a reggelire 110, az ebédre 275, a vacsorára és kisebb étkezésekre 165 forint jut. 

 

Dózsa Csaba egészségügyi közgazdász a Blikknek elmondta, hogy ez minden magyarországi kórháznál így van, egy 2007-ben elfogadott jogszabály alapján. A közgazdász szerint az alacsony kvóta még nem magyarázat a penészes kenyérre és a romlott felvágottra, mivel ez csak szimplán az odafigyelésen múlik. 

Kórházi ágy egy betegszobában

Kórházi ágy egy betegszobában (Fotó: Getty Images)

Elmondása alapján évek óta nem emeltek a díjon még annak ellenére sem, hogy ez a keret már az inflációs időszak előtt is rendkívül kevésnek bizonyult. 

Ez is az oka a kórházak eladósodásának. Nyilvánvaló, hogy ennyi pénzből nem lehet etetni a pácienseket, a kórházak túllépik ezt a keretet, amit kénytelenek máshonnan pótolni

– mondta a lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top