nlc.hu
Életmód

Nincs fűtés a János kórházban, fáznak a betegek

„Piszkosul hideg van” – nincs fűtés a János kórház egyik épületében, fáznak a betegek

Áldatlan állapotokról számoltak be a betegek.
János kórház

Több mint egy hete nincs fűtés a Szent János Kórház belgyógyászatán, az 1-es épületben. A rosszul záródó ablakok résein átjár a huzat, a betegek pedig igencsak fáznak – értesült a Blikk.

„Piszkosul hideg van, mindannyian meg vagyunk fázva. Lezuhanyozni maga a biztos tüdőgyulladás” – panaszolta a bulvárlapnak az egyik beteg. Elmondása szerint az egyik betegtársának a hozzátartozója behozott a kórtermükbe egy kis hősugárzót, az éjszakás nővér is hozzájuk jár melegedni. Arról is beszámolt, hogy a zárójelentést pedig kabátban írta az orvos az orvosi szobában.

Állítólag már a tavalyi tél is ilyen állapotok között telt a kórházépületben, sőt már az előző években is volt arra példa, hogy gondok voltak a fűtéssel. 2017-ben a rossz kazán miatt a kórház legtöbb kórterme hideg volt, éjszakánként 9 fokra hűlt le a levegő a legtöbb osztályon. Akkor az érkező betegeknek azt javasolták, hogy hozzanak maguknak plusz takarót, sokaknak pedig akkor is hősugárzót vittek be a rokonok. Az egészségügyi személyzet és a takarítók is kabátban dolgoztak, sőt a kórteremben is volt, aki pulóvert viselt. Ráadásul a műtő is fűtetlen volt.

A János Kórház amúgy legutóbb a szülészeten rohangáló patkánya miatt került be a hírekbe. A gyanú szerint a csatornából mászhatott fel a rágcsáló, amelyet egy nap alatt el is kaptak. A kórház vizsgálata szerint csupán egyedi esetről volt szó, és azóta már a szükséges fertőtlenítő takarításokat is elvégezték.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top