nlc.hu
Baba

Elkapták a Szent János Kórház patkányát

Ez ám a rend: elkapták a Szent János Kórház patkányát

A kórház szülészetén futkározó patkány híre bejárta a hazai médiát, így a fejleményekről is illik beszámolnunk: elkapták a pofátlan rágcsálót.

A gyanú szerint a csatornából mászhatott fel a Szent János Kórházba az a pofátlan patkány, melynek volt mersze megzavarni a magyar egészségügyi intézmény dolgozóinak és pácienseinek nyugalmát. A rágcsálóról még fotó is készült, a híre országosan terjedt, de nem sokáig élvezhette a sztárságot, ugyanis lecsaptak rá – számolt be erről a Blikk.

Patkány a pácban

“Beszélj, patkány! Hol jutottál be a kórházba?” (fotó: Getty Images)

„A rágcsálót eltávolították” szófordulatból nehezen tudjuk meg, mi lett a patkány sorsa: vajon boldogan él valahol máshol tovább, vagy örökre átkerült az örök patkánymezőkre? A Szent János Kórház vezetése szerint nem látják jeleit tömeges patkányinváziónak, szerintük ez az egyetlen merész állat okozta a nagy riadalmat.

A patkányt amúgy az intézmény dolgozói találták meg egy öltözőben, és azonnal értesítették az erre fenntartott sürgősségi telefonszámot. A kiérkező rágcsálóirtó szakember csapda kihelyezésével kapta el. A vizsgálat szerint egyedi esetről van szó, vagyis további patkánylátogatóktól nem kell tartani. A takarítócsoport elvégezte az eset után szükséges fertőtlenítő takarításokat, és azóta sem volt rágcsálóészlelés az intézményben.

Egyébként a fővárosban jelentősen csökkent a patkányészlelések száma. Éves szinten legutóbb 6000 észlelést jött össze, ami bár soknak hangzik, sokkal kevesebb a korábbi évek számainál.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top