nlc.hu
Életmód

Mesterséges intelligenciával akarták átverni az anyát

Mesterséges intelligencia segítségével hitették el az anyával, hogy a lányát elrabolták

Néhány csaló úgy próbált meg pénzt kicsikarni egy édesanyából, hogy felhívták és azt hazudták, hogy elrabolták a lányát. A lány hangját mesterséges intelligenciával legenerálták, így nem kellett volna sok ahhoz, hogy sikerrel járjanak, hiszen annyira hiteles volt.
Mesterséges intelligencia

Egy arizoniai édesanya, Jennifer DeStefano feldúltan mesélte el a történetét, ugyanis azzal hívták fel, hogy elrabolták a lányát. A vonal másik végén a lánya hangját hallotta, de kiderült, hogy a csalók mesterséges intelligenciával generálták azt – írta meg az Infostart.

„Anya, ezek a rossz emberek elkaptak, segíts, segíts!” – hallotta gyermeke hangját az édesanya. 

Az anya egyből elkezdett sikítani, amikor meghallotta a 15 éves lánya hangját és sikolyát. A nőnek az volt a szerencséje, hogy éppen a másik lánya táncpróbáján volt, amikor érkezett a hívás. A többi szülő szemtanúja volt az esetnek, akik elmondták, hogy ismertek hasonló eseteket, ahol mesterséges intelligenciával próbálták becsapni az embereket. 

Jennifer a híváskor tárgyalni kezdett az „emberrablóval”, aki kezdetben egymillió dollárt követelt, majd 50 ezerre levitte a kérését. A pénzen túl még azzal fenyegette az anyát, hogy megerőszakolja a gyermekét, majd megöli. 

 

A szülők jelentették az esetet a rendőrségnek, mialatt Jennifer felhívta a sítúrán lévő fiát, hogy adja át a telefont a testvérének, mivel a lány vele tartózkodott. A rendőrség elutasította a feljelentést, mondván, hogy csak vicceltek vele.

Nem sokkal később az amerikai Kongresszus előtt tett vallomást és arra kérte a törvényhozókat, hogy szabályozzák a mesterséges intelligenciát, illetve a rosszindulatú felhasználók büntetését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top