nlc.hu
Életmód

Nyaktetoválás – Az önkifejezés extrém módja

Nyaktetoválás – Az önkifejezés extrém módja

A nyaktetoválás izgalmas és személyes módja az önkifejezésének. Bár a tetoválások már nem véglegesek, érdemes előtte megfontolni néhány dolgot.

A nyaktetoválások különleges jelentőséggel bírnak, mivel a nyak jól látható terület. Amikor valaki elhatározza magát nyaktetoválás mellett, akkor az gyakran szimbolikus vagy személyes jelentéssel bír számára. Ez a tetoválás lehet emlékeztető fontos eseményre, személyre, akár értékrendre, amely kiemelkedő szerepet játszik az illető életében.

Egy nő áll háttal, tarkóján szíves tetoválás.

Nem kell nagy tetoválást választanunk ahhoz, hogy jól nézzen ki

Hogyan válasszunk nyaktetoválást?

Amikor valaki nyaktetoválás mellett dönt, számos lehetőség közül választhat. A leggyakoribbak a kisebb, egyszerűbb minták, amelyek lehetnek szimbólumok, állatok vagy virágok. Néhányan nagyobb és részletesebb ábrát választanak, amelyek az egész nyakat vagy annak egy részét fedik le.

Kulcsfontosságú, hogy a kiválasztott minta összhangban legyen személyiségünkkel és ízlésünkkel, ezért érdemes előzetesen alapos kutatást végeznünk. Emellett fontos egyeztetni megbízható és tapasztalt tetoválóművésszel, hogy minőségi legyen a végeredmény és megfeleljen az elképzeléseinknek. 

Tetoválás előtt

A nyaktetoválásokkal kapcsolatban figyelembe kell venni néhány fontos tényezőt. Először is, fájdalmasabbak lehetnek, mint a más testrészekre felvarrt minták. A nyak bőre vékonyabb és érzékenyebb, így a fájdalomérzet erősebb lehet. Természetesen mindenki egyéni fájdalomküszöbbel rendelkezik, de azért köztudottan nem kellemes procedúra a nyaktetoválás.

Ezenkívül a nyaktetoválások nagyon feltűnőek, és könnyen láthatók a mindennapokban és a munkahelyen. Fontoljuk meg alaposan, hogy miként befolyásolhatja megjelenésünket és életünket, ha bevállalunk egy nyaktetoválást.

Hogyan tervezzük meg a nyaktetoválást?

Mielőtt tetováltatni szeretnénk, fontos megbeszélni a mintát egy megbízható tetoválóművésszel. Ő tud tanácsot adni a kiválasztott mintáról és annak elhelyezésről, valamint tájékoztatást tud adni a fájdalom mértékéről és a gyógyulási folyamatról.

A tetoválásra való felkészülés során tartsuk szem előtt a megfelelő higiéniai előírásokat. Győződjünk meg arról, hogy a nyakunk készen áll-e a tetoválásra, ehhez fontos a terület borotválása és alapos megtisztítása. A tetoválás gyógyulása közben figyeljünk oda a tetovált terület megfelelő ápolására. Nyáron és erős napsütéskor ne felejtsük el tetoválásunk bekenni naptejjel.

Nyaktetoválás – az önkifejezés extrém módja

A nyak hátsó részén könnyű hosszú hajjal elrejteni a tetoválást (Fotó: Unsplash)

Mennyire fáj a nyaktetoválás?

Nem fogunk hazudni: a nyak az egyik legfájdalmasabb terület, amelyet tetoválni lehet. Éppen ezért nem ajánlott első tetoválásnak a nyakat választani. Aki azonban nagyon szeretne nyaktetoválást, azt a fájdalom ne állítsa ez meg! 

Nem érdemes hősködni, mivel a zsibbasztókrémek célja, hogy a tetoválás fájdalommentes élmény legyen. Azonban ne vegyük meg a legelső krémet, amit találunk, erről is érdemes beszélni a tetoválóművésszel.

A tarkótetoválás általában elég fájdalmas, mivel a vékony bőr alatt gerincünk és idegek helyezkednek el. Ha valamivel kevesebb fájdalmat szeretnénk, akkor a nyak legalsó, vállhoz közeli részére is tetováltathatunk, ahol kicsit több zsír és izom van, illetve a bőr is vastagabb.

A nyak elülső részét helyi érzéstelenítés nélkül igazán extrém tetoválni. A rengeteg idegvégződés és a vékony bőr miatt kifejezetten fájdalmas lehet a procedúra. A kulcscsont irányába haladva erősödik a fájdalom, mivel az egész mellkason érezni lehet a tű rezgését.

Vörös hajú nő rózsák között, nyaktetoválással.

Oldalt kevésbé fáj a nyaktetoválás

A nyak oldalsó részén kevésbé fájdalmas a tetoválás. Sokkal kevesebb az idegvégződés, mint elöl vagy hátul, így elkerüljük az érzékeny területeket. 

Mutatunk néhány mintát, amelyekből inspirálódni lehet ízléses nyaktetoválásokhoz:

Letisztult szimmetria

Virágos minta

Egyszerű nyaktetoválás

Rovaros nyaktetoválás

Összegzés

A  nyaktetoválás izgalmas módja a személyiség, az önkifejezés és a testművészet kifejezésének. Ha alaposan átgondoltuk és megbizonyosodtunk arról, hogy ez a tetoválás az, amit igazán szeretnénk, akkor vágjunk bele bátran.

(Forrás: Hush Anesthetics Fotó: Unsplash, Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top