nlc.hu
Életmód

Elefántcsorda az esküvő

Elefántok zavartak meg egy esküvőt Indiában, motoron menekült előlük az ifjú pár

Ormányosok lopták el a show-t, pontosabban a szervírozott ételeket.
elefánt

Kutyákról, macskákról, kecskékről és lovakról hallottunk már olyan sztorikat, hogy esküvőket zavartak meg, ám a cukiságfaktoruk miatt nem lehetett rájuk haragudni. A jópofa, mókás felbukkanásuk után már senkit sem érdekelt a menyasszony lélegzetelállító ruhája. Ám ezúttal elefántok zavartak meg egy esküvőt, az ormányosok megjelenésének azonban egyáltalán nem örült az ifjú pár és a násznép.

A Nyugat-Bengál indiai államban található Dzsovalbhanga faluban a vendégek már éppen leültek az esküvői lakomához, amikor meghallották az elefántok hangját. Az éhes csordát az étel szaga csalhatta oda a falusi menyegzőre, az ünnepi asztal ugyanis birkahússal, garnélarákkal, főtt tökkel, lencselevessel és krumplis curry-vel volt megpakolva. A vendégeket azonnal hazaküldte az ifjú pár, ők pedig motoron menekültek el a saját lakodalmukról.

Több mint száz elefánt élhet Dzsargram erdeiben, akik kisebb csapatokban barangolnak. Ha viszont ételszagot éreznek, egyből betörnek a falvakba.

A júliusban előfordult elefánttámadások miatt (az egyik halálos áldozattal is járt) több pár is úgy döntött, hogy inkább elnapolja a nagy napot, mivel jelenleg nem biztonságos megtartani. “Nincs esküvő a falusiak vendégül látása nélkül, ám félő, hogy az ételszagok odavonzzák az elefántokat” – panaszkodott egy helybéli.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top