nlc.hu
Életmód

VB-győztes magyar női kardcsapat

Szenzációs sportsiker! Világbajnok a magyar női kardcsapat

Legyőzték a franciákat.

Címét megvédve aranyérmet nyert vasárnap a magyar női kardcsapat a milánói olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

A Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca, Márton Anna összeállítású válogatott kiemeltként a 16 között lépett először pástra szombaton, amikor 45-39-re verte a lengyeleket. A vasárnapi negyeddöntőben 45-35-re nyert a görögök ellen, az elődöntőben pedig 45-39-re múlta felül a dél-koreaiakat.

női kardcsapat,

Márton Anna, Battai Sugár Katinka, Szűcs Luca és Pusztai Liza (b-j) – Fotó: MTI/Illyés Tibor

A döntőben a franciákkal vívtak a magyarok csakúgy, mint egy éve. Akkor 45-40-es magyar siker született, most 45-38-as.

A győzelemmel a magyarok nagyon nagy lépést tettek a párizsi olimpiai részvétel felé, mert eleve kijutó helyen álltak, ráadásul az áprilistól áprilisig tartó egyéves olimpiai kvalifikációs időszak legfontosabb versenye éppen a világbajnokság, az itt elért eredmény, illetve az azért járó pontszám mindenképpen benne lesz majd az összesítésben.

A női kardozók a küldöttség 4. érmét szerezték Milánóban: korábban győzött a párbajtőröző Koch Máté és a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású férfi kardcsapat, Szilágyi pedig 3. lett egyéniben.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top