nlc.hu
Életmód

Hendrey Tibor kilakoltatása

Kilakoltatják a Tibetet Segítő Társaság vezetőjét: „29 éve várom, hogy megvehessem a házat”

32 éve él ott a családjával, augusztus végén menniük kell.
Hendrey Tibor

Kilakoltatják Hendrey Tibort a 12. kerületi, zugligeti házból, ahol 1991 óta él a családjával – írja a Telex. A Tibetet Segítő Társaság alapítója és vezetője – akinek a meghívására érkezett Magyarországra a dalai láma 2000-ben és 2010-ben – 1994 óta próbálja érvényesíteni a vételi jogát, amit különböző indokokkal máig mindig elutasítottak. Az önkormányzatnál azonban azt állítják, soha nem is járt vételi jog a házra.

32 éve élünk itt. 29 éve várom, hogy megvehessem ezt a házat. Most kilakoltatnak” – panaszolta a portálnak Hendrey. A ház – ami egy 2800 négyzetméteres, nagyon értékes telken áll – önkormányzati tulajdonban volt, de határozatlan idejű bérleti jog járt hozzá. Hendrey anno úgy költözhetett oda, hogy akkori áron 10 millió forint feletti áron vásárolt egy saját ingatlant Pasaréten, és annak a tulajdonjogát cserélte el az Árnyas úti ház bérleti jogára. Elmondása szerint évtizedekig hitegették, hogy egyszer övé lesz a ház, és most azért lakoltathatják ki, hogy luxusapartmanokat építsenek a telekre.

Hendrey egy ponton megelégelte, hogy hiába ígérgetik neki a ház megvásárlási lehetőségét, ezért figyelemfelhívásból többször megtagadta a lakbér befizetését. Mostanra az önkormányzat szerint a férfi már 119 havi lakbérrel tartozik, ami több mint 16 millió forintot jelent, ezért lakoltatják ki.

A bíróság augusztus 31-ig adott haladékot Hendrey kilakoltatására, addig ki kell pakolnia a lakásból. Szintén addig van ideje kiásni édesapja hamvait a kertben lévő sírjából és új sírhelyet keresni neki. “Most Budakeszin szeretnék bérelni egy lakást, egy 50 négyzetméter körülit, de ott nem sok minden fog elférni, ez már biztos” – árulta el.

Kiemelt kép forrása: Klubrádió / YouTube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top