nlc.hu
Életmód

Autóban élő pécsi család

Az autójukban él fél éve egy háromtagú pécsi család

Az érettségire készülő lánynak az autó hátsó ülése a tanulószoba.
kocsiban alvás

Középiskolás lányával és élettársával került az utcára tavaly szeptemberben egy pécsi férfi, miután kilakoltatták őket az önkormányzati otthonukból. Az elmúlt fél évben a kocsijuk maradt az egyetlen menedékük, amiben éjszakánként alszanak – írja a Blikk

“Rendőrt akart hívni a végrehajtó, de magunktól kijöttünk a 46 négyzetméteres lakásból, ahol már 15 éve éltünk” – mesélte a lapnak az 58 éves Árpád. Azóta többnyire a kocsijukban alszanak, éppen ott, ahol rájuk esteledik: bevásárlóközpontoknál, benzinkutaknál vagy egy biztonságosnak ítélt parkolóban.

A tartós beteg családfő biztonsági őrként dolgozik, párjának pedig combnyaktörése volt, így csak 4 órában tud munkát vállalni konyhai kisegítőként. A lányuk érettségire készül, de a 22 éves kocsijukban nincs könnyű dolga a leckeírással.

A keresetük teljes egészében elmegy élelmiszerre és üzemanyagra, így esélyük sincs lakást bérelni. Szeretnék, ha az önkormányzat segítségével újra kaphatnának egyet kedvezőbb feltételekkel.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top