nlc.hu
Életmód

Egy 9 éves kisfiú lőhette le a kilőtt farkast

Az elfogott vadász 9 éves kisfia lőhette le a svájci farkast

Nagy felháborodást keltett annak a svájci farkasnak a története, ami hazánkban pusztult el, miután kilőtte valaki.

kilőtt, svájci farkas

Fotó: Gruppe Wolf Schweiz

Az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett állat vándorlását sokan követték, a rajta lévő nyomkövető segítségével.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a gyanú szerint a védett farkast április 1-jén Hidasnémeti külterületén pusztították el egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is volt. Az állat elejtését követően a tetemről a jeladót levágták, és azt a Hernád folyóba dobták, melyet a nyomozók búvárok segítségével megtaláltak. A nyomozás arra is rámutatott, hogy a társaság tagjai tisztában voltak azzal is, hogy egy védett ragadozóról van szó. Az elpusztult állat hollétéről egyelőre nincs információja a hatóságnak.

A két szabolcsi férfit augusztus 2-án kapták el, egyikük elfogásában a Terrorelhárítási Központ munkatársai is részt vettek, mivel engedéllyel tartott lőfegyverrel rendelkezett – számolt be a police.hu.

Most az is kiderült, ki lőhette le a farkast:

“Az egyik gyanúsított a 9 éves gyermeke felügyeletét rábízta a másik gyanúsítottra abból a célból, hogy Hidasnémeti külterületén vadászatot folytassanak. Ehhez a férfi az általa engedéllyel tartott vadászfegyverét a kisfiú rendelkezésére bocsátotta. Miközben a gyerek felügyeletét a másik gyanúsított látta el, a gyermek lelőtte a 250 ezer forint értékű farkast. Ezt követően az állat tetemét egy kocsiba tették, a négyezer euró értékű jeladóját levágták és a folyóba dobták – nyilatkozta a Blikknek dr. Barkó Tamás, a Borsod Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A gyermek édesapját, N. Györgyöt természetkárosítással, kiskorú veszélyeztetésével, lőfegyverrel visszaéléssel és nagyobb kárt okozó rongálással gyanúsítják, amiért kettőtől akár tizenkét év börtönt is kaphat. A Blikk azt írja, N. György Nyíregyházán él a családjával, de számos földterülettel és ingatlannal is rendelkezik. A lap szerint a botrány kirobbanása óta valóságos közellenséggé vált, súlyos, halálos fenyegetések zúdulnak hozzá, a közösségi médiában „farkasölőkén” emlegetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top