nlc.hu
Életmód

Fejlemények a lelőtt svájci farkas ügyében

Így fogták el a svájci farkas gyilkosait – videó

Őrizetben a védett állatot lelövő vadászok.
vadászok

Nagy felháborodást keltett annak a farkasnak a története, aki hazánkban pusztult el. Az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett állat vándorlását sokan követték, hiszen a rajta lévő nyomkövető eszköz folyamatosan jelezte, hogy a farkas éppen merre jár, és vajon hol talál új családra. 2023. április elején azonban a nyomkövető elhallgatott, és nagyon rövid időn belül felmerült, hogy az úton lévő farkas elpusztulhatott. Sorsának tisztázása érdekében nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen természetkárosítás bűntett elkövetése miatt.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a gyanú szerint a védett farkast április 1-jén Hidasnémeti külterületén pusztították el egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is volt. Az állat elejtését követően a tetemről a jeladót levágták, és azt a Hernád folyóba dobták, melyet a nyomozók búvárok segítségével megtaláltak. A nyomozás arra is rámutatott, hogy a társaság tagjai tisztában voltak azzal is, hogy egy védett ragadozóról van szó. Az elpusztult állat hollétéről egyelőre nincs információja a hatóságnak.

A két szabolcsi férfit augusztus 2-án kapták el, egyikük elfogásában a Terrorelhárítási Központ munkatársai is részt vettek, mivel engedéllyel tartott lőfegyverrel rendelkezett – számolt be a police.hu.

Videón az elfogásuk:

A két férfit természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg a nyomozók. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Kiemelt fotó: nlc-montázs, fotók forrása: police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top