nlc.hu
Aktuális

Svájci farkas keresése speciális kutyákkal

Speciális, méreg- és tetemkereső kutyákkal keresik a svájci farkas tetemét

Magyarországon csak két olyan kutya van, amelyeket a méregkeresés mellett a farkasok nyomainak kutatására is kiképeztek.

Az Index információi szerint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) méreg- és tetemkereső kutyáival is kutatja a svájci farkas maradványait. A lap úgy tudja, hogy Magyarországon csak két olyan kutya – egy malinois és egy német juhász – van, amelyeket a méregkeresés mellett a farkasok nyomainak kutatására is kiképeztek.

A kutyás egység vezetője, Deák Gábor információikat nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni. Hozzátette: az ügyben a rendőrség hírzárlatot rendelt el. 

Áprilisban egy vadász kilőtte az M237 jelzéssel ellátott hím szürke farkast a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hidasnémeti környékén. A farkast Svájcban jeladóval látták el, fél Európát bejárta. Egészen Magyarországig kóborolt: februárban még a vértesi erdőkben járt, akkor a vadászokat is megkérték, hogy legyenek nagyon elővigyázatosak, a szürke farkas ugyanis fokozottan védett hazánkban, az elpusztítása bűncselekmény. Az orvvadász a jeladót kivágta a farkasból, hogy megússza a tettét, azóta a nyakörvet a vadászok megtalálták a Hernádban.

A Svájcból Magyarországig vándorló,  lelőtt rekorder farkassal összefüggésbe hozott N. György Nyíregyházán él a családjával, de számos földterülettel és ingatlannal is rendelkezik. Helyette egy ártatlan családra törték rá a kommandósok az ajtót a napokban. A tettes akár 3 év börtönbüntetést kaphat, az ezzel kapcsolatos petíció itt írható alá.

Farkas szeme közelről

Fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top