nlc.hu
Aktuális

Kivágta a lelőtt farkas jeladóját a hibázó vadász

Kivágta a jeladót a lelőtt farkasból a vadász, így próbálta megúszni tettét

Újabb részletek derültek ki a Magyarországon lelőtt svájci farkas esetéről.

Több, egymástól független forrásból úgy tudni, először nem magára a farkasra, csak annak jeladójára találtak rá, amit a Hernádból halásztak elő. Egy név nélkül nyilatkozó környékbéli vadász szerint egy amatőr vadász volt az elkövető, aki eleinte azt hitte, hogy egy kóbor kutyára lő, majd amikor rájött, hogy egy farkast lőtt ki, úgy próbálta meg eltüntetni tette nyomait, hogy kivágta az állatból a jeladóját és más helyre vitte. Végül gyakorlatilag saját magát buktatta le, ugyanis eldicsekedett a barátainak a tettével – foglalja össze a Blikk.

farkas

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A Nyíregyházán élő, de Borsodban is ingatlannal rendelkező vadász házában a rendőrség házkutatást tartott, mely során több természetkárosításra utaló jelet is találtak. Az Országos Magyar Vadászkamara is vizsgálódik az ügyében, és ha bizonyítást nyer, hogy vadász volt az elkövető, ők is megtesznek minden szükséges intézkedést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top