nlc.hu
Aktuális

Egy nyíregyházi vadásznál járt a rendőrség a kilőtt svájci farkas miatt

Házkutatást tartottak egy nyíregyházi vadásznál, a kilőtt svájci farkas miatt

A kódnevén M237-esként nyilvántartott farkas Svájc után átkelt Olaszországon, Ausztrián, majd Magyarországon kötött ki.
kilőtt svájci farkas

A 24.hu írt arról, hogy házkutatást tartott a rendőrség a Svájcból hozzánk vándorolt farkas lelövésével összefüggésben egy nyíregyházi vállalkozónál. A Boon.hu információi szerint a borsodi ingatlannal is rendelkező vadász-vállalkozó lehetett az elkövető.

A rendőrség csütörtökön erősítette meg, hogy nyomozást indított a védett farkas ügyében. A napokban a jelek alapján úgy tűnt, mintha az állat közúton közlekedne egy autó sebességével, ezért keresni kezdték. A jeladót végül Hidasnémeti közelében a Hernádban találták meg.

Az Országos Magyar Vadászkamara az MTI-hez csütörtökön eljuttatott állásfoglalásában azt írta: „a hetvenezer magyar vadászt tömörítő köztestületként és érdekképviseletként, a leghatározottabban elítélik a természetkárosítás bármilyen formáját, függetlenül attól, hogy azt ki követi el”.

Amennyiben bizonyítást nyer, hogy az adott ügyben vadász volt a tettes, és fény derül a személyére, akkor a vadászkamara saját hatáskörben eljárva is megtesz minden szükséges intézkedést.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top