nlc.hu
Életmód

Brutális parkolási díjat kapnak a misére járók

700%-kal emelték a parkolási díjakat vasárnap a templom körül, felháborodtak a misére járók

Az önkormányzat azt állítja, csak jobb minőségű levegőt akar a városban, a templomba járók a húzást egyház elleni támadásként értelmezik.

Szinte már a Szovjetunióban érzik magukat az elmondásuk szerint Winchester hívő lakosai, akiknek jelentősen megnehezíti a vasárnapi templomlátogatását az önkormányzat a parkolási díjak jelentős emelésével. A városvezetés azt állítja, csak a város karbonsemlegességgel kapcsolatos terveit próbálják teljesíteni, és a cél az, hogy minél kevesebb autó legyen a belvárosban. Winchesterben az ügy nagy hullámokat keltett – írja a Daily Mail.

Az autózók őrült összegről és rablásról írnak, hiszen a nemrég felújított Winchester Katedrális környéki parkolók hihetetlenül megdrágultak. Egy másik egyház is a csalódottságát fejezte ki az önkormányzat felé, de csalódtak a környék üzleteinek tulajdonosai is, ugyanis a döntés miatt arra számítanak, hogy kevesebb lesz a vevőjük. Petíciót indítottak azért, hogy a városvezetés vonja vissza a döntését.

Winchesteri Katedrális

A nemrég felújított katedrális Winchesterben (fotó: Getty Images)

A négy óránál hosszabb vasárnaponkénti díjak egyes parkolókban 2,10 fontról (kb. 900 forintról) 17 fontra (kb. 7500 forintra) emelkedtek, ami 710 százalékos növekedést jelent. A javaslatot a tanács azért terjesztette elő, hogy csökkentse a szennyezést azáltal, hogy „segíti a szén-dioxid-semlegességi terv megvalósítását”, amely arra kötelezi a helyi hatóságokat, hogy 2024-ig környezetbarát módon nyújtsák szolgáltatásaikat.

A döntés sokakat azért is idegesít, mert azért szoktak a katedrálishoz autózni akár 10-15 kilométeres távolságból is misére, mert a környékükön nincs istentisztelet. Egy lap által megszólaltatott autós, Mrs. Bramley elmondta, hogy ha valaki reggel 8 előtt érkezik, annak még az éjszakai díjat kell fizetnie a megkezdett óráért, amire rápakolódik a mise ideje is, így neki hetente 10 angol fonttal, havonta pedig 40 angol fonttal (kb. 18 ezer forinttal) drágulna a misére járás. Amikor erről panaszkodott az önkormányzatnál, azt tanácsolták neki, használja az ingyenes parkolót, csakhogy ez 15 percnyi gyaloglásra van a katedrálistól, ami az ő korában már nagy távolságnak számít.

Nem gondolkodnak, csak sok pénzt akarnak bevasalni mielőbb

– nyilatkozta. Az asszony szerint nem helyes, hogy templomba járókon nyerészkedik az önkormányzat.

Sok hozzám hasonló idős asszonyt ismerek, aki szokott jönni imádkozni a templomba, de ezután elgondolkodtam: vajon a jövőben megengedhetik maguknak?

A katedrális körül az áremelés 1211 parkolóhelyet érint. A Winchesteri Katedrális egyelőre nem kommentálta az ügyet. Nemrég számoltunk be arról, hogy drasztikusan megemelték a Balatonnál a parkolási díjakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top