nlc.hu
Életmód

A nyers vegán influenszer halála

Belehalt az egyoldalú étrendbe a 39 éves, nyers vegán influenszer

Követőit sokkolta a halálhír.
Zsanna,

Zsanna, az orosz influenszer évekig arra buzdította követőit, hogy ne egyenek semmilyen főtt ételt, állati eredetű terméket és ne igyanak még vizet sem. Ő is így tett, tragédia lett a vége. Kimerült a szervezete, belehalt az egyoldalú étrendbe a 39 éves nő.

Zhanna Samsonova hosszú évek óta nemcsak a szigorú növényi alapú táplálkozást követte, hanem ezen belül is nyers étrenden volt. Többek között arra is büszke volt, hogy években mérhető az, amióta nem ivott vizet. A fiatal nő ugyanis úgy gondolta, hogy az a folyadék, amiket különböző zöldségekből és gyümölcsökből nyer, elég ahhoz, hogy egészséges maradjon. Most azonban bebizonyosodott, hogy tévedett. 

Az Oroszországból származó influenszer több mint 10 éven át nem evett főtt, meleg ételt, ezzel pedig rengeteg tápanyagtól fosztotta meg magát. Kezdetben még engedélyezett magának halat és tejterméket, ám az évek során az étkezése egyre szélsőségesebbé vált, ezzel pedig halálra éheztette magát.

Édesanyja egy orosz napilapnak arról beszélt, hogy lányán az utolsó hetekben már koleraszerű tünetek jelentek meg, szinte már csak csont és bőr volt. Hiába próbálta számtalanszor lebeszélni a nyers és egyoldalú étrendről, sosem járt sikerrel. 

Halálhírére rengetegen felkapták a fejüket, többen kampányt is indítottak a közösségi médiában az egészséges életmód mellett.

(via)

Kiemelt fotó forrása: Instagram / @rawveganfoodchef

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top