nlc.hu
Életmód

Dolgok, amiket ne tegyél a mosógépbe

Ezeket a dolgokat sose tedd bele a mosógépbe!

Inkább hanyagold ezek mosógépben való mosását!

A szakértők azt javasolták, hogy soha ne tegyél a cipőket a mosógépbe, mert az a cipőben és a gépben is kárt okozhat. Azt mondják: forgás közben megkarcolhatják a mosógép dobját, és maguk a cipők elveszíthetik formájukat vagy egyensúlyhiányt okozhatnak, ami hangos rezgésekhez vezethet a centrifugálási ciklus során. Ehelyett a cipők kézzel történő tisztítását javasolták “puha kefével és enyhe mosószerrel”.

Azt is közölték, hogy hátizsákokat vagy fém alkatrészeket tartalmazó táskákat se tegyük a mosógépbe, mert szintén kárt okozhat a mosógép dobjában, és károsíthatja a benne lévő ruhákat is. A táska súlya is egyensúlyproblémákat okozhat, ezért jobb, ha a táskát kitisztíttatjuk, vagy gondosan kézzel mossuk ki.

Ha pedig azt fontolgatjuk, hogy plüssállatot helyezünk a mosógépbe, ügyeljünk arra, hogy ne legyenek benne akkumulátorok vagy elektromos alkatrészek, mert károsíthatják a mosógépet, és maga a ruha is megsérülhet. Ismét a nedves ruhával való tisztítás ajánlott.

A laza töltetű, pl. habgyöngyökkel, babbal megtöltött kisállat ágyakat szintén kerülni kell. A töltelék összetapadhat, ami egyensúlyhiányt okozhat, és károsíthatja a mosógép motorját. Ezenkívül a házi kedvencek szőrzete is eltömítheti a gép szűrő- és vízelvezető rendszerét.

A fürdőruhát is speciálisan kell kimosni, erről ítt írtunk.

mosógép

Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top