nlc.hu
Életmód
Kómából ébredt, azt hitte magáról: milliomos VIP

Úgy ébredt fel a kómából, hogy azt hitte: hatalmas a vagyona, és jóban van A-listás celebekkel

Hetekig hallucinált a magához tért férfi.
kóma

Mark Gibbs két hetet volt kómában. Arra ébredt, hogy sokkal gazdagabb, és a barátai között több A-listás híresség is van. A 42 éves brit férfi a hallucinációi miatt hajthatatlanná vált: folyamatosan azt bizonygatta, hogy Kaliforniában van, 50 ezer fontot (átszámítva 21 millió forintot) nyert, és hamarosan meglátogatja őt a világsztár, Rihanna. „Amikor rájöttem, hogy egyik sem igaz, úgy éreztem, mint akit kizsigereltek” – panaszolta.
 
Markra 2023 áprilisában eszméletlenül találták az otthonába. Kórházba szállították, ahol az orvosok megállapították, hogy máj- és veseelégtelenségben szenved az alkoholizmusa és a kábítószer-függősége miatt. A korábban portásként dolgozó férfi két hétig volt kómában, majd abból felébredve 5 hétig hallucinált.
 
Az orvosok elmondása szerint a 42 éves férfi mindezalatt két agyvérzést szenvedett el, aminek következtében lebénult a bal karja, és beszédzavarai lettek. „Teljesen elhaltak az idegek a bal karomban és a kezemben. Csak rángatni tudom az ujjaimat” – árulta el Mark, aki összesen 8 hetet töltött kórházban, majd miután felépült, hazamehetett.
 
Az eset még áprilisban történt, és mindez annyira „észhez térítette” a férfit, hogy azóta teljesen józan. A sztoriját most azért hozta nyilvánosságra, hogy másokat is figyelmeztessen az alkohol és a kábítószer veszélyeire.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top