nlc.hu
Életmód

20 szakma, ami taszító lehet a párválasztás során

„Minden szempontból tökéletesnek tűnt, kivéve a munkáját” – 20 szakma, ami taszító lehet a párválasztás során

Pénzbehajtó, sebész, kamionsofőr, katona – vannak, akik semmi szín alatt nem jönnének össze ilyen munkát végző partnerrel. Néhány olyan szakma is szerepel a gyűjtésben, amiről nem gondolnánk, hogy gondot okoz a párkeresésben.

Amikor párválasztásra kerül a sor, és találkozunk egy potenciális partnerrel, rengeteg dolgot mérlegelünk a döntés előtt. Régebben a szexuális vonzerő, a megbízhatóság, a humor és hasonló érdeklődési kör volt a fontos, manapság az emberek főként olyan társra vágynak, aki kellő érzelmi érettséggel rendelkezik. A tudatos szempontok mellett aztán ott vannak a tudatalatti hatások is, sőt, akár a fogamzásgátló is beleszólhat a párválasztásodba.

Sokszor az is döntő lehet a párkeresés során, hogy a kiszemeltünk mit dolgozik. A Redditen az electrical-ad1288 nevű felhasználó ezt a kérdést tette fel a netezőknek:

Mi az a munka, amit nem találsz vonzónak a leendő partnerednél?

A válaszok valóságtartalmát nem lehet ugyan ellenőrizni, de nagyon érdekes kép rajzolódott ki, hogy a különböző tapasztalatok és élethelyzetek hatására kinél melyik állás, munkakör csapja ki a biztosítékot.

1. „Minden olyan munka, ami miatt hosszú időre távol kell lennie, például légiutas-kísérő vagy hosszú távú utakat vállaló kamionsofőr.” (Chee-shep)

2. „Politikusok. Biztosan össze fog keveredni a munka és a magánélet. Kénytelen leszel nyilvános eseményeken részt venni, hogy javítsatok az imidzsén és megmutassátok a világnak, hogy ő is normális ember. A legrosszabb az egészben, hogy ha valami hülyeséget mond egy beszédében vagy interjúban, akkor téged úgy fognak emlegetni, mint a legnagyobb idiótát, aki összeházasodott egy ilyen ostoba emberrel.” (DildoFappings)

Politikusok kézenfogva a színpadon hátulról

Van, aki politikust sosem választana párjának (Fotó: Getty Images)

3. „Egészségügyi tartozásokat behajtó. A föld söpredékei.” (ifukkedurbich)

„Őszintén szólva bármilyen adósságbehajtó. Szerencsére most már sokkal jobb helyzetben vagyok, de az előző életemben volt dolgom velük, és könyörtelenek. Felhívnak a munkahelyeden, felhívják a barátaidat, megkeresik az idős szüleidet, felhívják őket, semmi sem tabu náluk.” (Ok-Abbreviations3042)

4. „A katonák körében sajnos nagyon sok a válás. Ahogy mondani szokták, nemcsak a katonával házasodsz össze, hanem a hadsereggel is.” (Dazzling_Honeydew_71)

5. „Az online társkeresési tapasztalataim alapján arról tudok beszámolni, hogy a nők azonnal »unmatchelnek«, ha elmondom, hogy autószerelő vagyok. Szóval azt hiszem, ez a munka nem túl vonzó egy potenciális partner számára.” (mclobster)

6. „Influenszer. Először is nem befolyásolnak semmit, birkák, akik követik a tömeget. Másodszor: hiszek a pillanat megélésében, ki nem állhatom a gondolatot, hogy mindenhol kamerák vannak, és nem akarok részese lenni a hülye, agyatlan mémvideóiknak… Már így is épp elég kamera rögzíti az életünket mindenhol, miért akarnék önként még többet?” (IceDeath731)

7. „Harminc éves nő vagyok, és a férfiak azt mondták nekem, hogy nem randiznak velem, mert profi masszőr vagyok. Abszolút semmi kétséges dolog nincs abban, amit csinálok, de nem tetszett nekik az a tény, hogy más férfiakat fogdosok.” (Away-Wait-1681)

8. „Orvosok… Eleget randiztam velük, hogy tudjam, szívás! Persze bizonyos helyzetekben tudnak segíteni, de hozzáállásuk miatt egyszerűen nem éri meg. Ők egy alkalmazottat akarnak, nem egy feleséget. Én nem akarok ilyen szarságot.” (BlairRose2023) 

9. „Étterem és vendéglátás. Semmi bajom a felszolgálókkal vagy a pultosokkal, de több jó barátom dolgozik a szektorban. Az a helyzet, hogy a többnyire esti és hétvégi beosztásuk az én hétfőtől péntekig tartó, megszokott munkarendemmel összeegyeztetve nulla közösen eltöltött időre ad lehetőséget.

Egyszer randiztam egy pultos lánnyal, aki egy nagyobb klubban dolgozott. Fantasztikus volt vele, és még mindig jó barátom…, de legtöbbször, amikor látni akartam, elmentem a munkahelyére, és leültem a bárpultnál. 

Amikor végzett, hazamentünk hozzá, és hajnali 4-kor beájultunk az ágyba. Aztán én 6:30-kor keltem, és mentem munkába. Ő majdnem minden este dolgozott, így »mi időnk« csak ritkán volt. Egyszerűen nem passzolt össze. De még mindig nagyon szeretem őt!” (tgoynes83)

10. „Egyszer randiztam egy sráccal, aki minden szempontból tökéletesnek tűnt, kivéve a munkáját: egy halottasházban dolgozott, ahol elhunytakat balzsamozott be. Soha nem tudtam megérteni. A frászt hozta rám, és ki kellett lépnem a kapcsolatból, akármennyire is vonzó volt a pasi…” (supercali-2021)

Egy női bármixer koktélt készít

Nem könnyű közös programot szervezni, ha a párunk egy éjszakai bárban dolgozik (fotó: Unsplash)

11. „Rendőr. Randiztam kettővel, mindkettő pszichopata volt.” (Badknees24)

12. „Egy ideig jártam egy nővérrel, aki rákos betegeket ápolt. Hamar megtanultam, hogy ne kérdezzem meg tőle, milyen volt a napja. Nehéz volt hallgatni is, el sem tudom képzelni, hogyan élte meg nap mint nap.” (NerdfromtheBurg)

13. „A legtöbb szexmunkás nem tud valódi érzelmi kapcsolatot fenntartani. Több mint egy évtizeden át voltam domina, de azért csináltam, hogy kimásszak a szegénységből. Aztán elvégeztem az iskolát tudományos-technológiai területen, most pedig boldog házasságban élek, és van egy gyerekünk a férjemmel. De a vele való találkozás előtt minden párkeresési próbálkozásom kudarcba fulladt, mert a munkám alapján ítéltek meg. A párom szerint lenyűgöző, hogy dominából matamatikus lettem, de sohasem erre koncentrált – mindketten hasonló érdeklődésű kockák vagyunk, csak különböző utakat választottunk. Most unalmas és boldog vagyok. Sajnos sok tisztességes ember megreked a szexmunkában.” (kepheraxx)

14. „MLM-ügynök.” (frogfootfriday)

15. „Amikor a partner munkájáról van szó, csak azt vettem figyelembe, hogy ne legyen munkanélküli, és ne legyen olyan állása, amely gyakori/váratlan költözéssel jár. Van egy gyerekem, és nem akarom a családokkal és barátokkal kialakított kapcsolati hálót szétszakítani akarva-akaratlanul. A gyerekem apja repülőgép-szerelő volt, amit tiszteltem. Eleinte még a műhelyében is töltöttem egy kis időt, megtanultam, mit csinálnak, még a homokfúvásban és a hasonló dolgokban is segítettem.

Vannak emberek, akik hatalomra és gazdagságra vágynak, számukra fontosak lehetnek a címek és elismerések. De vannak olyanok is, akik egyszerűen csak együtt szeretnének lenni valakivel, aki jó hozzájuk, időt szakít rájuk, és nem szívja le az energiájukat. Szerintem ha az utóbbit keresed, és ghostolnak téged, miután megtudják, mit dolgozol, semmi gond. Engedd el őket. Úgysem voltak hozzád illők, és legalább időt spóroltak neked.” (jyraymond)

Egy középkorú pár vacsorázik egy étteremben

Bizonyos szakmák megnehezíthetik a randizást (Fotó: Getty Images)

16. „Tanárként soha nem randiznék egy másik tanárral. Őrült sokat dolgozom egy stresszes munkakörben, és amikor hazaérek, szükségem van a házastársamra, aki képes támogatni érzelmileg és fizikailag.

Nem szégyellem kimondani: egyszerűen nincsenek meg a tartalékaim ahhoz, hogy másért meg tudjam tenni mindazt, amit a férjem ilyen szempontból megtesz értem.

(MerylSquirrel)

17. „Bármilyen sebész. Tudom, hogy racionálisan nézve ők a társadalom csodálatra méltó tagjai, segítenek az embereken és szinte mindig okosak. De néhány dolog a munkájukkal kapcsolatban számomra intő jel. Túl nagy hatalommal rendelkeznek élet és halál fölött. A kezük sokkal többször van egy emberi lény testében, mint ami elfogadható. Érzéketlenné válnak a halállal és a vérrel szemben. Nem vagyok büszke erre az érzésre, de szerintem a hivatásuk túlságosan közel áll egy sorozatgyilkoshoz vagy egy vágóhídi munkáshoz.” (Drunk-Scorpion)

18. „Író vagyok. Amikor ezt elmondtam az embereknek, láttam, ahogy szó szerint eltűnik az érdeklődésük. Feltételezem, hogy azt hiszik, le vagyok égve, nincs munkám, miközben a valóságban nagyon-nagyon jól keresek.” (Myitchyliver)

19. „Mindenki, aki nem tud egészséges egyensúlyt fenntartani a munka és a magánélet között. Amellett, hogy a kapcsolataimban nagyra értékelem a minőségi együtt töltött időt, a stressz komoly hatással van a testre és az egészségre. Tehát a válaszom a kérdésre: cégvezetési tanácsadók, befektetési bankárok

vagy egyszerűen csak olyan emberek, akik úgy döntenek, hogy feláldozzák az egész életüket azért, hogy növeljék egy kapzsi vállalat nyereségét!

Sajnos az utóbbi három kapcsolatban ilyen partnerem volt.” (Sweet_peach88)

20. „Régebben, amikor fent voltam a Tinderen, sosem jutottam egy ponton túl senkivel, mert amikor megkérdezték, hogy mit csinálok, mindig azt válaszoltam, hogy egy gyárban dolgozom, ami igaz is volt. Gyakran ezután nem is válaszoltak, vagy »unmatcheltek«, mert biztos azt hitték, hogy egy rosszul fizető állásom van. Nem akarok dicsekedni, de a munka egyáltalán nem járt alacsony bérezéssel, 27 éves koromra rendezett életem volt házzal, autóval és tisztességes jövedelemmel. Ám a gyári munka alaposan megszűrte a potenciális partnereket. Aztán az egyik lány, akivel matcheltünk, élénken érdeklődött az iránt, hogy egy gyárban dolgozom, rengeteg kérdést tett fel a munkámmal kapcsolatban. Találkoztunk, aztán négy évvel később összeházasodtunk, és azóta is boldog házasságban élünk.” (CliffPromise)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top