nlc.hu
Életmód

Szúnyogcsípés kezelése levendula illóolajjal

Ezt kend a szúnyogcsípésre és másodperceken belül elmúlik a viszketés

Nem a levegőbe beszélünk, saját csípésen teszteltük a módszert, és tényleg az egyik legjobb, amit próbáltunk a házi megoldások közül!

Ha nyár, akkor főtt kukorica, vízpart, késő esti Duna-parti séták és szúnyogcsípések. Valószínűleg mindenkinek ismerős az évszak egyik legkellemetlenebb velejárója, hiszen szúnyogriasztót nem fújunk magunkra minden indulás előtt. (Pedig a fényvédőhöz hasonlóan praktikus lenne.)

A szúnyogok féken tartására sokféle módszer létezik, a legtöbb mind valamilyen olyan anyagra épül, aminek nem bírják a szagát a vérszívók. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne még emellett is begyűjteni a nyár folyamán egy-egy csípést, ha pedig megtörtént a baj, akkor a legjobbak a házi praktikák. Az ecet kiszedi a rovarcsípések tüzét, a hideg vizes borogatás segít lehúzni a duzzanatot és a viszketést, de még az aloe is segíthet, hiszen szintén gyulladáscsökkentő hatású. Ezeket azonban elég nehéz magunkkal vinni, miközben nyakunkba vesszük a természetet. 

Levendulaolaj

Fotó: Getty Images/Iryna Veklich

Épp emiatt mi a levendula illóolajra esküszünk, ez ugyanis kis méretének köszönhetően egy retikülben is elfér és tényleg másodperceken belül enyhíti a viszketést, miközben nyomtalanul lehúzza a szúnyogcsípés okozta duzzanatot is. Az illóolajból csepegtess néhány cseppet egy vattapamacsra – vagy annak híján az ujjadra – és kezeld le vele az érintett területet. A levendulának számos jótékony hatása van, nyugtat, így megszünteti a viszketést, antibakteriális hatású, így fertőtleníti a csípést, nem utolsósorban pedig fájdalomcsillapító hatással is bír. És azt említettük már, hogy teljesen természetes is?

Annyira hatékony csodaszer, hogy akár 30 másodperc alatt képes enyhíteni a gyötrő kellemetlenségeket, amiket a szúnyogcsípés okoz. Ezt nem csak úgy mondjuk, teszteltük és abszolút hatásosan működött! És a legjobb, a vérszívók nem bírják a szagát, úgyhogy megelőzés céljából is érdemes az ütőerek környékét bekenni vele. Egy-egy pötty és feléd sem szagolnak majd zümmögő moszkitók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top