nlc.hu
Életmód

A NAV ellenőrzés hírére sok italautomatát kapcsoltak vissza

Csoda történt: sok száz kávégép támadt fel a NAV-ellenőrzés hírére

Kitört a pánik: nem győzték visszakapcsolni az étel- és italautomatákat a NAV ellenőrzése hallatán.

A korábbi időszakhoz képest a négyszeresére ugrott az étel- és italautomata visszakapcsolások száma – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

Csoda történt: sok száz kávégép „támadt fel” a NAV-ellenőrzés hírére

A dolog oka lehet, hogy többmilliós büntetést kockáztat

az, aki szabálytalanul működteti automatáját. Az egymillió forint mulasztási bírság mellett meg kell fizetni az eltitkolt bevételek utáni adót, továbbá a késedelmi pótlékot és adóbírságot is, ami a be nem fizetett adó kétszerese is lehet.
A NAV júniustól kezdte fokozottan ellenőrzi az automatákat, leginkább ott, ahol az üzemeltető korábban felügyeleti egység nélkül működtette a berendezést vagy az automata szüneteltetését jelentette be.

Az üzemekben, kórházakban, iskolákban, közterületeken és pályaudvarokon vizsgált automaták egy részéről kiderült, hogy bejelentés vagy felügyeleti egység nélkül üzemeltetik. Nem volt regisztrációs számuk, AFE-kódjuk vagy nem helyezték ki azt, illetve a bejelentett szüneteltetés ellenére működtek.

Az illegális üzemeltetésről az ingatlan üzemeltetője sokszor nem is tudott.

A NAV folytatja a szüneteltetést, illetve befejezést jelentők és az automatát felügyeleti egység nélkül üzemeltetők ellenőrzését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top