nlc.hu
Életmód

Új mobilappal fizethetünk a Lidlnél.

Titokban hatalmas változást vezet be a Lidl

Minden vásárlót érinteni fog a Lidl új fizetési megoldása.

Új fizetési megoldást vezet be a Lidl. A Lidl Pay mobilfizetési alkalmazással az áruház elektromos autó töltői mellett pénztároknál is fizethetünk majd, az áruház ÁSZF-je szerint.

Lidl áruház kívülről

A Lidl Plus alkalmazás ugyanis egy mobilfizetési szolgáltatáshoz, a Lidl Payhez is hozzáférést biztosít, amire hitel-, illetve bankkártyával lehet regisztrálni, majd mobileszközzel fizetni a vásárolt árukért vagy szolgáltatásokért különböző fizetési helyeken (pl. pénztár, e- töltő stb.) – írja a Pénzcentrum

Az appból előhívott digitális Lidl Plus ügyfélkártyán

lévő csúszkával megadható, hogy a pénztárnál használni akarjuk-e a mobilfizetést. Ez a beállítás újabb változtatásig érvényben marad. Ha a vásárló a mobilfizetést választja, a fizetéshez szükséges digitális kód generálásához minden fizetési művelet előtt meg kell adni a regisztráció során megadott PIN-kódot. A digitális kód 15 percig érvényes (15 perc elteltével új kódot kell létrehozni). Vagyis értelmezésünk szerint például a

sorban állás közben előre be lehet írni a PIN-kódot,

és a pénztárnál már csak be kell olvasni a QR-kódot, mint egy normál Lidl Plus kártya beolvasásnál. A fizetési folyamat során a bankkártyát azonosító tokent a fizetendő összeggel és egyéb tranzakcióspecifikus adatokkal együtt elküldi a rendszer a banknak, amely visszaigazolja (vagy elutasítja) a tranzakciót. A nyugtát pedig a kártya tranzakciós adatokkal ugyanúgy megkapja a vásárló, mint egy normál kártyás fizetésnél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top