nlc.hu
Aktuális

Fizetős lesz az elektromos autók töltése a Lidl áruházaknál

Hétfőtől fizetős lesz a Lidl népszerű szolgáltatása

Vége az ingyenességnek, hamarosan fizetni kell az elektromos autók töltéséért a Lidl áruházaknál.
A Lidl áruházlánc üzlete és parkolója a Teleki téren a Józsefvárosban

Már csak szeptember 4-ig lehet ingyenesen tölteni az elektromos autókat a Lidl áruházaknál, után indulhat a fizetős rendszer Magyarországon is – írja a Villanyautósok.hu.

Az áruházlánc sajtóosztálya közölte, hogy a töltéshez használt Lidl e-charge applikáció megszűnik, helyette a villanyautósok a jövőben három különböző módon vehetik igénybe a szolgáltatást: a Lidl Plus alkalmazásból, a Lidl weboldalán indítva, valamint az úgynevezett roaming megoldással.

A pontos díjazást később közli a Lidl, de az már biztos, hogy hiába lesznek fizetősek, továbbra is csak az áruházak nyitvatartási idejében lehet majd használni a töltőket. Az nem annyira meglepő, hogy megszűnik az ingyenes töltés, ugyanis 2022-től számos országban váltottak a fizetős rendszerre.

Jelenleg 115 Lidl áruháznál vehető igénybe a töltési szolgáltatás. Az áruházak parkolóiban összesen 208 töltőoszlopnál, 483 csatlakozópont várja a villanyautósokat, akik hetente átlagosan 4500 töltést indítanak a töltőoszlopokról. Töltésszámot nézve Magyarország legnagyobb töltőhálózatává vált a Lidlé.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top