Életmód

Egészséges és kiegyensúlyozott étrend kialakítása a Lidl segítségével

A Lidl számára kiemelten fontos a vásárlói igények maximális kiszolgálása, melyet széles termékkínálatával, az új fogyasztói igényekre való gyors reagálásával és nem utolsósorban a termékek kiváló ár-érték arányával biztosít. Diszkontáruházláncként a kínálat elsősorban saját márkás termékekre épül.

A vállalat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy termékeivel elősegítse az egészséges és kiegyensúlyozott étrend kialakítását. Ennek jegyében született meg 2019-ben a Pikok Pure termékcsalád, mely tartósítószer és ízfokozók nélkül kínál ízletes termékeket mindenkinek, akiknek fontos az egészséges táplálkozás és tudatosan keresik a lehető legegészségesebb élelmiszereket.

A Lidl áruházlánc éppen ezért nagy hangsúlyt fektet rá, hogy a vásárlói igények maximális figyelembevételével folyamatosan fejlessze és bővítse a Pikok Pure termékcsaládot a tudatos táplálkozást előnyben részesítő vásárlók számára. Jelenleg 4 új termékkel bővült a kínálat, így 16 különböző, kizárólag természetes összetevőkből álló Pikok Pure termék érhető el mostantól az állandó kínálatban. A termékeket az áruházak polcain egy blokkba, jól láthatóan helyezték el, hogy mindenki könnyen megtalálhassa őket.

Pikok Pure termékek, valódi húsból

A Pikok Pure húskészítmények csakúgy, mint a húsok, kiemelkedő szerepet töltenek be táplálkozásunkban. A kiegyensúlyozott és változatos étrend alkotói, hiszen nagyon fontos teljes értékű fehérjeforrások. Kiemelkedően magas hústartalommal rendelkeznek, a sonkák és rudacskák esetében a 90%-ot is meghaladják. A 14-16 százalékos fehérjetartalom mellett azonban számos létfontosságú vitamin és ásványi anyag forrásai is, például többféle B-vitamint, továbbá A- és D-vitamint tartalmaznak. Az ásványi anyagok közül pedig a vas, a kalcium, a foszfor, a nátrium, a cink, a réz, a mangán és a szelén is megtalálható bennük. A szalámi- és kolbászkínálat darabjai füstaroma használata helyett hagyományos füstöléssel és szárítással készülnek.

Elismerések

Bár a Pikok Pure egy fiatal márka, a bevezetés évében a termékcsalád elnyerte az Érték és Minőség Nagydíjat, amely annak köszönhető, hogy a márka bevezetése és a termékfejlesztések során elsősorban arra koncentrált a vállalat, hogy a lehető legmagasabb minőséget kínálja az egészségtudatos fogyasztói szegmens számára. 2022-ben és 2023-ban elnyerte a Superbrands elismerést is, a Pikok Pure parasztkolbász pedig az ÉMIN díjat 2023-ban.

Egészséges és kiegyensúlyozott étrend kialakítása a Lidl segítségével

Pikok Pure Szívsonka

  • Füstölt
  • Lassú pácolású
  • Csont nélküli, darabolt nyers sonka

Leírás: magas hústartalmú húskészítmény (100 gramm termék 142 g sertéscombhús felhasználásával készül), mely jelentős fehérjetartalommal rendelkezik (100 grammban 21 gramm fehérje található), zsírtartalma ugyanakkor mérsékeltnek mondható (24%), ebből adódóan kalóriatartalma nem haladja meg a 300 kcalt/100 gramm. További előnye, hogy tartósítószert, adalékanyagot és ízfokozót sem tartalmaz.

Pikok Pure Sertés szalámi marhahússal

Leírás: Füstölt, magas hústartalmú húskészítmény (100 gramm termék 125 gramm sertés-, és 15 gramm marhahús felhasználásával készül), mely számottevő fehérjetartalommal rendelkezik (100 grammban 22 gramm fehérje található). Zsírtartalma a szalámifélékhez képest jóval alacsonyabb (37%), ebből adódóan kalóriatartalma kb. 100 kcal-val kevesebbet tartalmaz 100 grammra nézve. További előnye, hogy nem tartalmaz tartósítószert, jellegzetes ízét a fűszereknek és a bükkfa füstnek köszönheti.

Pikok Pure Stifolder

  • Füstölt
  • Szárításos érleléssel készült
  • Sváb félszáraz kolbász különlegesség

Leírás: magas hústartalmú fűszerpaprikával ízesített húskészítmény (100 gramm termék 148 gramm sertéshús felhasználásával készül), mely kimagasló fehérjetartalommal rendelkezik (100 grammban 23 gramm fehérje található). További előnye, hogy tartósítószert, adalékanyagot és ízfokozót sem tartalmaz, illetve garantáltan glutén-, és laktózmentes termék.

Pikok Pure Sertésmájas

  • Adalékanyag-mentes májas
  • Hagyományos íz természetesen
  • 150 grammos kiszerelés

Leírás: 28% sertésmájat és sertésszalonnát tartalmazó húskészítmény, mely szóját, adalékanyagot és tartósítószert sem tartalmaz. Kellemes, krémes állagát a szalonnának, valamint a lenmaglisztnek, a burgonyakeményítőnek és az útifűmaghéjlisztnek köszönheti. További előnye, hogy a termék garantáltan glutén- és laktózmentes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top