nlc.hu
Életmód

Pajzsként védte fiát a medvétől

Pajzsként védte 15 éves fiát a hatalmas medvétől Silvia

A TikTokon fedeztük fel ezt a videót, amiben a hatalmas medve hívatlanul megjelenik egy család szülinapi buliján az erdőben.
Medve és a család

„Az év anyukája!” – írták a netre feltöltött videóhoz a kommentelők. És valóban hatalmas lélekjelenlétre volt szüksége Silvia Macías asszonynak ahhoz, hogy pajzsként védelmezze fiát a piknikre tévedt hatalmas medvétől.

Az már a USA Today cikkéből derül ki, hogy a Mexikóban élő anyuka, és annak fia, a Down-kórban szenvedő Santiago 15. születésnap buliját tartották a Chipinque Parkban, amikor a nemkívánatos vendég megjelent.

Az állat felmászott az asztalra, megette a sült krumplit, az enchiladát, a nasikat és a szószokat, miközben néhány centire volt Silviától és a fiától. A felvételt a nő barátja, Angela Chapa készítette, aki éppen az asztal mellett állt és a családot fotózta, amikor a medve megjelent.

Silvia figyelt rá, hogy gyerekével együtt lesüssék a szemüket, és meg se mozduljanak. „Santiago nagyon tart az állatoktól, még a macskától és a kutyáktól is, pláne a medvéktől… Ezért a legnagyobb félelmem az volt, hogy nem tudom megnyugtatni, és pánikba esik. Ezért eltakartam a szemét, hogy megakadályozzam, hogy elfusson, vagy sikítson….Tudtuk, hogy a parkban hajnalban, vagy sötétedéskor megjelenhetnek a medvék, de ebben a napszakban nem számítottunk rá” – magyarázta az anya.

A családdal tartó Angela jól tudta, hogy egy fekete medvével való találkozás alkalmával egyet nem szabad tenni: futni. Ezért indulás előtt elpróbálták, hogy ha ilyen eset történne, akkor „szoborrá” változnak majd, eltakarják a szemüket és mozdulatlanok maradnak. Álmukban sem gondolták, hogy valóban szükség lesz erre.

A medvét végül úgy tudták elcsalni, hogy Angela lekapott az asztalról egy tányér ételt, majd eldobta azt a bokrokba. Az állat pedig elindult, hogy megdézsmálja azt.

Santiago születésnapját később ismét megünnepelték, oda már nem jött el a medve.

Az a román nő sem volt szívbajos, akinek a kertjébe tévedt be egy 400 kilós medve, hogy felfalja a kecskéket. Az asszony azonban nem hátrált, hanem megpróbálta elijeszteni a betolakodót

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top