nlc.hu
Életmód

Telefoninterjút adott a Nobel-díjas Krausz Ferenc.

„Nem tudtam, hogy álmodok vagy ez a valóság” – A Nobel-díjas Krausz Ferenc Karikó Katalinról is beszélt

A Nobel-díjas magyar fizikus telefoninterjút adott.

A friss Nobel-díjas fizikus Krausz Ferenc a Nobel-alapítványnak adott interjút telefonon. A kérdésre, hogyan fogadta a Nobel-díj hírét Krausz Ferenc elmondta, hogy épp munka közben kapta a hírt, egy előadásra készült, amikor felhívták. Az első gondolata az volt, hogy hány ember segítségére és munkájára volt szükség ahhoz, hogy megkapja ezt a díjat. 

 

Barátok, kollégák és munkatársak közreműködése nélkül nem tudtam volna elérni ezt az eredményt, nem lett volna lehetséges a segítségük nélkül – idézte a móri születésű fizikust az RTL.

Krausz Ferenc

Krausz Ferenc, MTI/Kovács Tamás

A felvetetésre, hogy két nap alatt két magyar is Nobel-díjat kapott

Krausz elmondta, hogy bár nem ismeri személyesen Karikó Katalint, de nagy tisztelője a munkásságának. Nagyra becsülte benne, hogy Karikó akkor is folytatta a kutatásait, amikor jóformán senki nem hitt benne. Krausz szerint Karikó Katalin sikere nagyon fontos üzenet a kutatók számára és már várja, hogy a díjátadón találkozzanak.

Mindig izgalmas látni valamit, amit korábban senki sem láthatott

– mondja, felidézve azt az izgalmas reggelt Bécsben 2001-ben, amikor először látta, hogy attoszekundumos impulzustechnológiájukkal elektronmozgásokat képesek látni:

Ez csak egy hihetetlen pillanat, amit soha nem fogok elfelejteni!

– mondta Krausz Ferenc.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top