nlc.hu
Életmód

42 év után nyugdíjba ment, csak egy oklevelet kapott

42 év után nyugdíjba ment, megalázó ajándékkal búcsúztatták

A TikTok ismét megmutatta, hogy mennyit is ér a közösség ereje, miután mindössze pár nap alatt több milliót gyűjtöttek össze a 70-es éveiben járó férfinak. Azért szerveztek neki adománygyűjtést, mert 42 év után mindössze egy összejövetellel, illetve egy oklevéllel búcsúztak tőle.

Ha van jó dolog a TikTok-ban akkor az nem más, mint az, hogy számos élettörténetet eljuttat a világ minden tájára. Ezek közt vannak vidám, megosztó, szomorú és olykor szívszaggató történetek is. Persze sokszor gondolhatjuk, hogy a platform nem más, mint pusztán a hülyeségek gyűjtőhelye – ez néha valóban így is van – azonban nem egyszer bizonyította már, hogy mekkora közösségi erővel tud rendelkezni. Erre pedig remek példát nyújt a közelmúltban történtek, amikor egy nő rövid videó formájában osztotta meg nyugdíjas kollégája történetét. 

Egy tiktoker, akit csak dj soniahchand felhasználóként ismerhettek az emberek, vélhetően a munkahelyén készített egy videót nyugdíjba vonuló kollégájáról. Elmesélte, hogy

a már 70-es éveiben járó John 42 éven keresztül dolgozott a cégnek minimálbérért.

A férfi szerette a munkáját és ugyan még nem akart visszavonulni, kénytelen volt – írja az Insider. 

John-t egy tortával a kezében fényképezték le

42 év után mindössze egy összejövetelt, illetve egy oklevelet kapott a cégtől (Fotó: TikTok/ @m3nta11yfkd)

Azt gondolná az ember, hogy a lojalitáshoz, illetve a hosszú munkatapasztalathoz méltó jutalom is társul, azonban a férfi nem kapott mást, mindössze egy BBQ-t – ami az amerikaiaknál egy sütögetős társas összejövetelt jelent – illetve egy oklevelet.

Ilyen esetekben általában némi bónusz is kíséri a munkavállaló távozását, főleg egy 42 éves munkaviszony esetén, azonban John mindezeken kívül semmit sem kapott. 

A videó ugyan már nem tekinthető meg az oldalon, mivel a felhasználó elmondása alapján valaki – feltehetően a férfi testvére – arra kérte, hogy módosítsák a videó adatvédelmi beállításait, egyszóval ne kerüljön a nyilvánosság elé. Persze ez nem gátolta meg a nőt abban, hogy további videókat tegyen közzé a férfiról, amik több százezer megtekintést és kommentet kaptak. Szinte egészen hihetetlen, de a legtöbb kérdés arra irányult, hogy hogyan tudnák a férfit támogatni anyagilag.

A hatalmas érdeklődés miatt John kollégája bejelentette, hogy a férfinak létrehoztak egy adománygyűjtő oldalt, azonban az ezt követő eseményekre vélhetően senki nem számított: egy nap alatt 980 dollár, azaz körülbelül 360 ezer forintnyi összeg gyűlt össze, miközben az eredeti cél ezer dollár lett volna.

Ezután felpörögtek az események, és ahogy terjedt az idős férfi története, úgy érkeztek a kisebb-nagyobb felajánlások.

Végül több mint 36 ezer dollár, 10,4 millió forint gyűlt össze a férfi a javára, kollégája ezután le is zárta az adománygyűjtő oldalt. 

„Az eredeti videót pusztán azért tettem közzé, mert dühös voltam, amikor láttam, hogy az idősebb generációt mindössze egy oklevéllel tüntették ki az elhivatott munkájáért. Két nappal később itt vagyunk! Köszönjük szépen mindenkinek! A másik csodálatos munkatársam is segített mindezt megszervezni Johnnak” – írta a nő. 

@m3nta11y1ll1 Replying to @Steph Steph ♬ original sound - Soniah

A nyugdíjas férfi esete azonban sajnos csak egy a sok közül. Egy másik férfi például 27 évet dolgozott a Burger Kingben úgy, hogy közben egy műszakot sem hagyott ki, ennek ellenére mégis megalázó ajándékkal búcsúztatták el. Az interneten azonnal gyűjtöttek neki 50 milliót. A közösségi médiának, illetve az internetnek olykor számos negatív és káros hatása van, azonban ilyenkor rá kell döbbennünk, hogy hihetetlen erővel bír.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top